krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

Prijava uporabnika


leskovec krsko

Dobrodošli pri nas!

Ob upoštevanju zemljepisnih, zgodovinskih, gospodarskih, upravnih, kulturnih in drugih značilnosti območja, se je na osnovi Statuta Občine Krško ustanovila Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, ki obsega naselja Gorenja vas, Ivandol, Kobile, Loke, Libelj, Leskovec, Nemška gora, Selce, Velika vas, Veniše, Volovnik ter Žadovinek.DRUGI ANIN GLASBENI VEČER

Na letošnjem drugem Aninem glasbenem večeru, ki ga že 16. poletje skupaj organizirata Župnija Leskovec in Kulturno društvo Leskovec se je zbralo za polno cerkev obiskovalcev.. Glavni namen večerov je bil pridobiti mlade in perspektivne glasbenike. Prav mladost in svežina talentov nas vsakič znova navdata s hvaležnostjo, da smo lahko priče pri uresničevanju sanj.

Preberi več
 

Začetek obnovitvenih del na objektu Mavzoleja Anastasiusa Grüna


»Kjer je volja, je tudi pot«, bi lahko zapisali za začetek obnovitvenih del na objektu Mavzoleja Anastasiusa Grüna v Leskovcu pri Krškem.

Vse skupaj se je začelo v prvi polovici leta 2017, ko so leskovški kulturniki v okviru svojega poslanstva ohranjanja kulturne dediščine pričeli z aktivnostmi na in okoli objekta Mavzoleja Anastasiusa Grüna, ki leži na bližnjem griču iznad Leskovca pri Krškem, v neposredni bližini leskovškega gradu. Ob pomoči lastnic objekta in dobrem sodelovanjem z družbo Gozdno gospodarstvo Les d.o.o. iz Ljubljane, ki je pooblaščenka lastnic za upravljanje s predmetno nepremičnino, so v letošnjem letu že izvedli več aktivnosti s katerimi uresničujejo svoj temeljni cilj glede navedenega objekta – ohraniti Mavzolej Anastasiusa Grüna pri »življenju«.

Preberi več
 

SONČKOVA ZDRAVSTVENO TERAPEVTSKA KOLONIJA NA PAŠMANU
Tudi letos,je Društvo Sonček Posavje konec junija organiziralo zdravstveno terapevtsko kolonijo na Pašmanu. Program je zajemal razbremenitev družin vsakodnevnih skrbi in jim omogočal, da so se posvetili sebi in svojemu otroku z motnjami v razvoju, vzpostavili dobro interekcijo in komunikacijo med terapevti in družino, navezovali so nove stike, integracijo in inkluzijo otrok z motnjami v razvoju, učili so se novih rekreativnih in sprostitvenih dejavnosti....V času ZTK so imeli vsakodnevno terapije, vožnje s tubo, banano, vodnim skuterjem, barko, supanje,( sede ali samostojno), plavanje v morju, igre v vodi, predavanje, druženje, sprostitvene aktivnosti, skupaj pa so šli na oglede tudi drugih plaž na Pašmanu. S pomočjo prostovoljcev smo sledili vsem zastavljenim ciljem in tako v ZTK tudi letos poleg terapij velik poudarek dajali vodnim aktivnostim, ki so prav tako terapevtskega pomena na bolj prijeten - zabaven način, saj pri vseh vodnih aktivnostih največ delamo ravno na prenosu teže in lovljenju ravnotežja. Iskrena hvala osebju iz Vile Lavande - Marjanu, Dejanu, Alešu in Franciju za soustvarjanje kvalitetno preživetih dni v zdravstveno terapevtski koloniji. Iskrena hvala tudi PGE Krško, saj so bili tudi oni z nami in nam prostovoljno pomagali pri naših aktivnostih skozi celotno kolonijo.


Društvo Sonček Posavje

Preberi več
 


Moški pevki zbor Kapele otvoril letošnje Anine glasbene večere

V torek, 26. 6. 2018 je bil v leskovški cerkvi sv. Ane začetek 16. Aninih glasbenih večerov, ki jih organizirata Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec pri Krškem. Kot glasbeni gostje so nastopili člani Moškega pevskega zbora Kapele. Od leta 2011 mu s krajšo vmesno prekinitvijo poveljuje operna pevka in profesorica petja Mihaela Komočar Gorše, ki je vsa leta tudi umetniški vodja Aninih glasbenih večerov. Zbor neprekinjeno deluje že 98 let, kar je redkost ne le v Sloveniji, ampak tudi v svetu. Za seboj ima številne nastope doma in v tujini, prav tako pa so k njim prihajale v goste številne pevske zasedbe iz Slovenije in tujine. Moški pevski zbor Kapele je že nekaj časa redni predstavnik na območnih pevskih revijah, v zadnjem obdobju pa tudi na regijskih tekmovanjih, od koder vitrino krasita bronasto in srebrno priznanje. Iz s svojega bogatega repertoarja so se glasbeni gostje predstavili z različnimi zvrstmi pesmi – z duhovnimi, slovenskimi umetnimi, priredbami slovenskih ljudskim pesmi in pesmimi iz obdobja slovenske popevke. Obiskovalce večera so s svojo ljubeznijo do petja in dovršenim glasbenim izrazom resnično navdušili. Prireditev, ki jo je povezovala Mojca Pacek, se je nadaljevala s prijetnim druženjem pred cerkvijo.

Tekst: Mojca Pacek

Foto: Anton Hruševar

Preberi več

 

 
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem