V soboto 5.10.,so ob svetovnem dnevu cerebralne paralize »JAZ SEM TUKAJ«, na Športnem igrišču v Spodnjem Starem Gradu, Društvo Sonček Posavje in Društvo ljubiteljev motorjev Matija Gubec, tudi letos izvedli že tradicionalni kostanjev piknik.

Preteklo soboto, je Društvo Sonček Posavje v sodelovanju z TD Senovo izvedlo poučno rekreacijski pohod.

Po že ustaljeni tradiciji je 14. avgusta literarna sekcija Kulturnega društva Leskovec pri Krškem izvedla »Literarni večer ob vodnjaku«, kateri je bil letos vsebinsko posvečen 200-letnici smrti Valentina Vodnika, enemu najpomembnejših predstavnikov razsvetljenstva na Slovenskem.

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec sta v petek, 16.8.2019, v cerkvi sv. Ane v Leskovcu, organizirala tretji Anin glasbeni večer.

V torek, 13. avgusta smo člani KD Leskovec v našem domačem kraju sprejeli skupino gostov iz Avstrije, ki so v Posavju preživeli teden dni na tečaju slovenskega jezika, ob popoldnevih pa so si ogledovali lokalne znamenitosti.

Društvo Sonček Posavje izvaja tudi v poletnih mesecih počitniško varstvo za otroke s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju ter sorojencev. Osnovni cilj programa je, da otrokom in mladostnikom ponudimo novo možnost preživljanja prostega časa.

Društvo Sonček Posavje je konec junija tudi letos organiziralo zdravstveno terapevtsko kolonijo na Pašmanu.

6. junija smo se nekateri člani Društva Sonček Posavja in uporabniki VDC Sonček Krško s kombiji podali proti Mengšu. Tam smo se pridružili še ostalim pohodnikom.

V sredo je KD Leskovec pri Krškem v sodelovanju z župnijo Leskovec pri Krškem,začelo z sklopom »Anini glasbeni večeri«,kateri se izvajajo že 17 let.

V soboto 25. maja, smo se člani Društva Sonček Posavja z avtobusom odpravili proti vipavski dolini. Naš cilj je bil planinska Koča Antona Bavčerja na Čavnu.

V sklopu praznovanja KS Leskovec pri Krškem,je KD Leskovec pri Krškem pripravilo ali izvedlo pogovorni večer z upokojeno knjižničarko in zavzeto raziskovalko krške pa tudi posavske preteklosti Ljudmilo Šribar.

Pevke ljudskih pesmi Lastovke, ki delujejo v okviru KD Leskovec pri Krškem, so skupaj z gosti v petek, 24. 5. 2019, v jedilnici OŠ Leskovec pri Krškem izvedle svoj prvi koncert.

KRAJEVNA SKUPNOST LSKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

07 49 05 130

© 2019 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. Agencija.5ka