V LESKOVCU PRI KRŠKEM IZVEDLI  14 .BLAGOSLOV MOTORISTOV IN MOTORISTK

V soboto 13. maja, so Sunny ridersi kljub napovedanemu slabemu vremenu izvedli 14. blagoslov,vendar tokrat brez panoramske vožnje.

Tako kot v preteklem letu, je tudi letos Društvo DLSD skupaj z Centrom za podjetništvo in turizem Krško na zgornji etaži Tržnice Videm, 6. maja pripravilo ali izvedlo deveto leskovško salamijado, ter hkrati obeležilo tudi deseto obletnico obstoja društva.

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem je v soboto, 18. 3. 2023, v Leskovec pripeljalo pomlad. Pred skoraj 300 gledalci so člani dramske sekcije na najstarejši prireditvi društva Pomlad prihaja odigrali kratko komično igro Križarjenje v Nerezine in gledalce dobro nasmejali. Pripeljali so tudi odlične glasbene goste. Slišali smo domači ženski zbor pevk ljudskih pesmi Lastovke, pevke vokalne skupine Gloss pevskega studia Anja, pevko Manco Marinčič ter pevca Jana Arha.

Minulo soboto smo se v jedilnici Osnovne šole Leskovec (ki je naš pogost prireditveni prostor) zbrali člani in članice Kulturnega društva Leskovec pri Krškem z namenom, da se v sklopu najvišjega organa društva seznanimo z delom, opravljenim v preteklem letu ter si začrtamo cilje za leto 2023.

V petek 3. Marca, je DLSD v prostorih večnamenske dvorane v Leskovcu pri Krškem izvedlo občni zbor,kje je bilo prisotnim članom  predstavljeno lansko delovanje društva,ter plan za letošnje leto. Po branju poročil,je sledilo poročilo predsednika društva Jožeta Petkovška za leto 2022 in plan dela za 2023.

Na pustni torek, je tudi Društvo Sonček Posavje organiziralo pustno rajanje tako za starejše kot mlajše člane društva.

Tako kot v Krškem,se je druga skupina Korantov iz Etnološkega društva Markovci tudi letos odzvala na povabilo Okrepčevalnice Arh.

Kulturno društvo Leskovec pri Krškem je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Leskovec pri Krškem v sredo, 8. februarja dopoldan pripravilo tradicionalni Prešernov literarni pohod, v sklopu katerega je potekal rekreacijski del in nato še prebiranje Prešernovih del.

LESKOVEC PRI KRŠKEM – NEMŠKA VAS. 26. decembra ob 10. uri  je leto za letom  slovesno žegnanjsko bogoslužje v soseski Sv. Štefana pri Nemški vasi. Kmalu zatem, ko je bila leta 2005 obnovljena tradicija blagoslova konj, je Krajevna skupnost Leskovec začela pripravljati še vsakoletni pohod iz središča župnije k tej podružnični cerkvi v Krškem gričevju.

V četrtek 9. Decembra, smo se v večernih urah ponovno pred staro OŠ Leskovec pri Krškem srečali osnovnošolci, katero smo obiskovali od 1964 do 1972 leta.  

Društvo Sonček Posavje je tako v  oktobru kot v novembru, poleg ostalih dejavnosti  izvedlo tudi delavnice oziroma  prednovoletno druženje.

V torkovem zgodnjem večeru je Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem skupaj z avtorji besedil posameznih poglavij v media centru OŠ Leskovec pri Krškem predstavila drugi del zbornika Leskovec pri Krškem skozi čas II.

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2023 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija