LESKOVEC PRI KRŠKEM – NEMŠKA VAS. 26. decembra ob 10. uri  je leto za letom  slovesno žegnanjsko bogoslužje v soseski Sv. Štefana pri Nemški vasi. Kmalu zatem, ko je bila leta 2005 obnovljena tradicija blagoslova konj, je Krajevna skupnost Leskovec začela pripravljati še vsakoletni pohod iz središča župnije k tej podružnični cerkvi v Krškem gričevju.

V četrtek 9. Decembra, smo se v večernih urah ponovno pred staro OŠ Leskovec pri Krškem srečali osnovnošolci, katero smo obiskovali od 1964 do 1972 leta.  

Društvo Sonček Posavje je tako v  oktobru kot v novembru, poleg ostalih dejavnosti  izvedlo tudi delavnice oziroma  prednovoletno druženje.

V torkovem zgodnjem večeru je Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem skupaj z avtorji besedil posameznih poglavij v media centru OŠ Leskovec pri Krškem predstavila drugi del zbornika Leskovec pri Krškem skozi čas II.

V soboto, 12. 11. 2022, je potekalo že tradicionalno praznovanje ob godu sv. Martina in prazniku vinogradov, ki so ga v leskovški osnovni šoli pripravili člani KD Leskovec pri Krškem.

V četrtek,3.11.2022 so se zbrali člani Društva izgnancev Leskovec na srečanju, kjer so počastili 30. letnico ustanovitve KODIS in DIS.

V soboto, 8. oktobra 2022, je v Veliki vasi v organizaciji mestnega odbora SDS Krško potekalo regijsko srečanje občinskih odborov SDS Posavske regije.

V nedeljo 24. julija, so na igrišču v Kobilah izvedli kot ga je poimenoval pobudnik turnirja Janez  Torinek župnik na Vidmu » Marijanski nogometni turnir«.

V ciklu Aninih glasbenih večerov, ki se že 20 let v poletnih mesecih odvijajo v cerkvi sv. Ane Leskovcu, smo na god sv. Ane prisluhnili Vokalnemu ansamblu Elinor.

ŠESTA TRADICIONALNA GOLAŽIJADA  »LESKOVEC 2022«

V soboto, 25. junija 2022 na dan državnosti,0,je v sklopu praznika KS Leskovec pri Krškem potekala že šesta golažijada zapored pod kozolcem okrepčevalnice Arh Pepi v Leskovcu.

KRESOVANJE V VOLOVNIKU

V četrtek 23.6. so tudi letos v ponovno v Volovniku – KS Leskovec pri Krškem obudili spomin na dni,ko je bilo kresovanje krajevni dogodek.

S Pihalnim kvartetom ChAt v jubilejne 20. Anine glasbene večere

Podružnična cerkev sv. Ane v Leskovcu pri Krškem je minulo nedeljo gostila mlado komorno zasedbo Pihalni kvartet ChAt.

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2023 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija