Leskovška sprehajalna pot B (daljša)Leskovška sprehajalna pot B (daljša)

Pot začnemo izpred kolesarnice OŠ Leskovec in zavijemo levo v hrib proti trgu leskovške cerkve. Na prvem križišču zavijemo desno okrog cerkvenega dvorišča, nato pa uberemo pot navzdol v ulico Grajska pot, ki prečka potok Graben. V dolini Grajske ulice ob lesenem plotu zavijemo levo in se usmerimo proti sadovnjaku. Pred sadovnjakom uberemo levo smer po robu travnika, ob gozdu. Ko se potok in gozd srečata sledimo čudoviti poti ob potoku. Po približno 300m je na desni strani peščeni plato odstranjene stare vojašnice.

 

Tam prečkamo kolovozno pot in nadaljujemo naravnost ob potoku proti Lokam. Ko se pot obrne desno proti severu, za kratek čas izstopimo iz gozda in hodimo po travi, med trnovim grmovjem. Gozdna pot gre spet skozi slikovit gozd. Ko spet srečamo potok Graben, ga je potrebno prečkati na levo, da pridemo na kolovozno pot, ki nas pripelje do asfaltirane poti v Lokah. Na asfaltirani poti zavijemo levo, obhodimo pašnik s poniji, hodimo skozi naselje, mimo igrišča za nogomet. Tik pred križiščem (Gmajna / Volovnik / Loke), zavijemo levo v gozd (Farovška hosta). Ko vstopimo v gozd, se pred nami pojavijo tri poti, mi pa izberemo srednjo, preko katere leži drevo, ga prestopimo in nadaljujemo približno 1,5 km do konca gozda. Iz gozda zagledamo hiše na obeh straneh. Tam se bo spet začela asfaltirana pot, ko pridemo do prvega križišča (še ni glavna cesta) ostro zavijemo nazaj levo in gremo mimo Pribožičeve hiše v smeri vojašnice. Kolovozna pot je poglobljena, usekana v teren.

 

Pri »stari vojašnici«, na križišču poti od farovža čez potok Graben v gozd in sprehajalne poti ob potoku, uberemo pot v hrib, kjer se gozdni kolovoz vzpne v hrib. Hodili bomo proti Šrajbarskem turnu. Po približno 600 metrih pridemo do dveh dreves, tam zavijemo desno, da pridemo v usek, kjer nas pot vodi pod podrtimi drevesi, nato pa čez lesene hlode, ki utrjujejo namočena tla, da so lažje prehodna. Nadaljujemo proti Šrajbarskem turnu. Ko pridemo iz gozda, gre pot ob gradu, druga pa ki zavije desno v sadovnjak. Pojdimo skozi sadovnjak, odprimo si manjša vrata na levi strani, ki so namenjena za prehod oseb po prostoru sadovnjaka. Če imamo ob hoji skozi sadovnjak ves čas ograjo na desni, bomo v dolini spet našli izhod skozi nihajna ograjna vrata. Od tam že poznamo pot po Grajski ulici nazaj na leskovški vaški trg.

 

Kako uvozimo, ali izvozimo GPX datoteko:

 

https://sports-tracker.helpshift.com/a/sports-tracker/?s=account&f=how-to-export-import-workouts&p=android

 

 

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija