ZAPISNIK


11.  redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem,
ki je bila v petek, 30.9.2011 ob 19.00 uri v prostorih KS Leskovec.


Predlagani dnevni red:

1. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 10. redne seje sveta KS
2. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 4. korespondenčne seje sveta KS
3. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 5. korespondenčne seje sveta KS
4. Poimenovanje ulic
5. Prerazporeditev sredstev
6. Ureditev ceste pri kapelici na Wolfovi ulici
7. Realizacija plana dela 2011
8. Plan dela 2012
9. Pobude in predlogi
10. Razno


Prisotni so bili pred. Bojan Mežič, Alojz Kerin, Iztok Arh, Jožica Bogovič, Stanislava Pavkovič, Jože Mežič, Borut Arh, Mirjana Marinčič, Andrej Salmič ter strokovna sodelavka Monika Žokalj.


Seje se je udeležil tudi g. Domen Petan.


Odsotnost je opravičil Ivan Kranjčevič. 
Odsoten pa je bil tudi Jože Olovec.


Po ugotovljeni sklepčnosti in sprejetem dnevnem redu je predsednik začel z vodenjem seje.


Ad 1.

Predsedujoči je svetnike pozval k oddaji pripomb in predlogov na zapisnik 10. redne seje.


Ga. Marinčič poda pripombo na 2. odstavek 2. točke. Pravi, da ni kompetentna za sestavo finančnega načrta, vendar je podala nekaj predlogov.


Ostali svetniki na zapisnik niso imeni pripomb, zato je predsednik predlagal:

Sklep 1/1
Zapisnik 10. redne seje se sprejme v predlagani obliki z upoštevanjem pripombe ge. Marinčič.


Sklep je bil sprejet.
9 glasov ZA.


Ad 2.


Predsednik je svetnike pozval k oddaji pripomb na zapisnik 4. korespondenčne seje.


Pripombo je podal g. Kerin, ki pravi, da je pri sklepu tiskarska napaka.  Korespondenčna seja je bila sklepčna.


Ostali na zapisnik niso imeli pripomb.


Sklep 2/1
Zapisnik 4. korespondenčne seje se sprejme v predlagani obliki, z upoštevanjem pripombe g. Kerina.


Sklep je bil sprejet.
9 glasov ZA.


Ad 3.


Predsednik je predlagal sprejetje zapisnika 5. korespondenčne seje sveta KS.


Svetniki na zapisnik niso imeli pripomb, zato je predlagal sprejetje naslednjega sklepa:


Sklep 3/1
Zapisnik 5. korespondenčne seje se potrdi.


Sklep je bil sprejet.
9 glasov ZA.


Ad 4.


Predsednik pove, da je bil 21.9. pozvan na občino v zvezi predlogov poimenovanja ulic. Gre za ulice od veterinarske postaje do Lidla, skupaj z odcepom pri Unetiču ter ulice v novonastalem trgovskem centru.


Pristojne službe so si teren ogledale ter sprejele odločitev, da svet KS to pobudo ponovno obravnava ter sprejme sklep o imenovanju ulic.


Na 6. redni seji so bili podani predlogi, da se ulica od veterinarske postaje do Lidla preimenuje v Strgarjevo ulico, podan pa je bil tudi predlog Obrtne ulice. Ulica v novonastalem trgovskem centru pa naj bi se imenovala Hrepetule.


Po ogledu občinske uprave, geodetov in urbanističnega oddelka so se strinjali, da se ulica od veterinarske postaje do Lidla poimenuje v Obrtno ulico, v trgovskem centru pa v Strgarjevo ulico. V tem primeru bi bilo potrebno dobiti soglasje svojcev, da se strinjajo, da se ulica poimenuje po njemu.


G. Arh Borut se sprašuje, ali je Strgarjeva ulica primerna za trgovski center. Predlaga trgovsko ulico. Svetniki se z njegovim predlogom strinjajo.


Po razpravi je predsednik predlagal naslednji sklep:

Sklep 4/1
Ulica od veterinarske postaje do Lidla (vključno z Unetičem, KIM-om in HIDEX-om) se preimenuje v Obrtno ulico, ulica v novonastalem trgovskem centru pa v Trgovsko ulico.

Sklep je bil sprejet.
9 glasov ZA.


Ad 5.


Ker na nekaterih kontih primanjkuje finančnih sredstev, na nekaterih pa je višek, je strokovna sodelavka pripravila prerazporeditev sredstev, ki bodo namenjene predvsem sejninam in nagradi predsedniku, ki jih ob sestavi finančnega načrta nismo upoštevali. Sklep smo sprejeli naknadno.


Predsednik je svetnikom prebral predvidene prerazporeditve ter jih pozval k razpravi.


Svetniki na predlog niso imeli pripomb, zato je predlagal:


Sklep 5/1
Prerazporeditve finančnih sredstev se sprejmejo v predlagani obliki.


Sklep je bil sprejet.
9 glasov ZA.


Ad 6.


Predsednik besedo preda g. Arh Iztoku.


G. Arh pove, da se je na njega obrnil g. Benčin Drago iz Wolfove ulice, in sicer zato, ker se ob vsakem dežju voda zliva na njegovo dvorišče. Potrebno bi bilo podaljšat pločnik ter urediti robnike.


Omenjena ulica je pod občinsko pristojnostjo - JP1. Pristojne službe so si ogledale problematičen odsek ter podale obrazložitev, da v letošnjem letu za omenjeno ureditev nimajo na razpolago finančnih sredstev.


Omenjeni poseg - z odkopom, robniki in asfaltiranjem naj bi stal okoli 700,00 eur.


Svetniki so mnenja, da se posameznikovih želja več ne bi upoštevalo, ker obstaja več drugih lokacij, kjer bi potrebovali denarna sredstva in sploh, ker je to občinska cesta bi bilo smiselno, da jo tudi občina ureja ter, da se sredstva ki se vlagajo v občinske poti tudi refundirajo od občine.


Predsednik pove, da je primerno, da uredimo omenjeno problematiko ter tako pripomoremo k zmanjšanju škode, ki jo povzroča voda, hkrati pa doda, da je to krajan naše KS in da je naše poslanstvo pomagati krajanom, ker bo tako zadovoljstvo vseh nas boljše, občina pa nam bo na pomoč priskočila ob katerem naslednjem projektu.


Po obširni razpravi je predsednik predlagal naslednji sklep:

Sklep 6/1
Za ureditev ceste pri kapelici na Wolfovi ulici se odobrijo sredstva v višini 700,00 eur. Od občine se zahteva refundacija sredstev.


Sklep je bil sprejet.
9 glasov ZA.


Ad. 7


V mesecu marcu smo sprejeli sklepe o programu dela v letošnjem letu. Nekaj je že realiziranih, nekaj del pa še vedno ostaja odprtih, zato je predsednik svetnike pozval, da obrazložijo ali imajo namen projekte dokončati ali ne. Nesmiselno je, da denar rezerviramo, ko bi ga lahko prerazporedili na druge projekte.


Predsednik je povprašal g. Salmiča kako je z ureditvijo poti v Gorenji vasi. Omenjena pot še ni urejena, ker je nastal problem pri obsekavanju drevja. Zato je g. Salmič vprašal g. Mežiča kdo je odgovoren za obsekavanje vejevja. G. Mežič pove, da je vse odvisno od tega, ali je cesta kategorizirana in kaj določa občinski odlok o urejanju cest. V tem primeru mu predlaga, ga g. Salmič organizira obsekavanje drevja skupaj z ostalimi krajani.


G. Mežič Bojan pove, da je studenček v Venišah urejen in da je pri delu pomagala tudi složnost krajanov, ki so svojim delom pripomogli k obnovi. 


S strani izvajalcev smo prejeli predračune za ureditev pešpoti pri VDC-ju. Izbran je ponudnik z najugodnejšo ponudbo, ki bo delo začel v mesecu oktobru.


V mesecu marcu smo rezervirali sredstva tudi za ureditev ceste v Tršljavcu, ki bi bila urejena tripartitno. Predsednik pove, da smo pridobili ponudbo za kompletno ureditev, in sicer za pripravo tampona, ureditev odvodnjavanja ter asfaltiranje, ki skupaj znaša 16.200,00 eur. Ureditev te ceste je bila mišljena že v prejšnjem mandatu, vendar je prišlo do zapletov zaradi poseganja v javno dobro. Naša želja je, da se omenjeno čim prej realizira, da ne bi prišlo do problemov zaradi zimske službe ali za odnašanje peska v primeru večjih nalivov, kar nam povzroča dodatne stroške s sanacijo.  

Pri omenjeni temi pogovora se je javil k besedi tudi g. Petan Domen, ki je dejal, da se s predvideno ureditvijo ne strinja zaradi odvodnjavanja meteornih vod. Poudaril je, da ne dovoli speljati meteorne vode na njegovo parcelo. Predlagal pa je, da se uredi odvodnjavanje pri vsaki parceli posebej ter da se je že pogovarjal s krajani, ki tangirajo na omenjeno pot. 

Predsedujoči mu obrazloži, da so si odgovorni za ceste s strani občine in koncesionarja ogledali pot ter da se strinjajo s predlagano ureditvijo po prvotni zamisli. Podal mu je tudi informacijo v zvezi z odvodnjavanjem in kako je to definirano v občinskem odloku, s čimer se g. Petan ni strinjal. Podal mu je tudi stališča in dodal, da bodo s krajani, ki tangirajo na to pot, naredili skupni sestanek in se na kraju samem dogovorili o nadaljnjih aktivnostih.
Na omenjenem sestanku se bo dogovorilo podrobneje in v kolikor bo soglasje, se bodo dela opravila, v kolikor pa ne bo soglasja, pa od ureditve ne bo nič.

G. Petan se ni strinjal s sodelovanjem KS v tem projektu, ker je to občinska pot - JP1 in naj jo občina ureja sama. Predsedujoči mu odgovori, da je to naša KS in, da je smisel KS pomagati našim krajanom, da se izboljša bivanje ter tako uredi omenjena pot, ker nam ob vsakokratnem dežju povzroča dodatne stroške s sanacijo, poleg tega pa smo sprejeli ponudbo občine, ker je sama nima namena še nekaj časa urejati, v kolikor pa bi KS sodelovala, pa bi šli v realizacijo prej. 

Podal je tudi, da je KS podaljšana roka občine in, da dela v javno korist - v korist krajanov in za skupno dobro.


Svetniki ponovno opozorijo, da je cesta, ki bi jo financirala krajevna skupnost, občinska. Predsednik pove, da bomo morali še velikokrat kaj postoriti namesto njih, da bomo zagotovili ustreznost in prevoznost cest.


Predsednik povpraša g. Arh Boruta kako je z ureditvijo igrišča v Žadovinku. G. Arh pove, da je potrebne ponudbe pridobil, izbral izvajalca in da se bodo dela začela v začetku meseca novembra.


Ga. Bogovič svetnikom predstavi tudi pobudo za obvezno sanacijo vozišča v Venišah v dolžini 50m, katere investicija bi znašala okoli 1000,00 eur. Svetniki ponovno opozorijo, da gre za cesto, ki je v občinski lasti in za katero mora zagotoviti sanacijo. 

Strinjajo se, da se omenjeni odsek sanira, od občine pa se zahteva povrnitev vseh sredstev pri naslednjem proračunu - delitvijo sredstev za KS.

Sklep 7/1
Za ureditev cestišča v Venišah se odobrijo sredstva v višini 1000,00 eur.

Sklep je soglasno sprejet.
9 glasov ZA.


Ad. 8


Ga. Marinčič pove, da bi pod to točko dnevnega reda morali sprejeti sklep, da se strinjamo z gradnjo večnamenske dvorane v Leskovcu. 

Pri tem predsedujoči poda nekaj smernic v smislu z izgradnjo večnamenske dvorane o kateri se že kar nekaj časa govori. Predlagal je, da bi bilo smiselno narediti skupni sestanek s svetniki, ki zastopajo našo volilno enoto v občinskem svetu, predstavniki KD Leskovec, predstavniki GD Leskovec, člani sveta KS ter ostalimi, ki jih omenjena dvorana tangira. 

Povabili bi tudi župana ter vodjo občinske uprave. Na omenjenem sestanku bi se pogovorili o možni lokaciji in velikosti ter tudi o načinu gradnje, financiranja večnamenskega objekta, kakor tudi o uporabnosti objekta.


Po krajši razpravi predsednik predlaga naslednji sklep:


Sklep 8/1
KS Leskovec zastopa stališča za izgradnjo večnamenske dvorane v Leskovcu.


Sklep je bil soglasno sprejet.
9 glasov ZA.


Predsednik pozove svetnike, da do naslednje redne seje pripravijo plan dela za investicije 2012.


Sklep 8/2
Svetniki do naslednje redne seje pripravijo plan investicij.


Sklep je bil soglasno sprejet. 
9 glasov ZA


Ad. 9


Prejeli smo prošnjo za finančno pomoč Pevskega društva Laudate, katerega člani so pevci Mešanega pevskega društva Leskovec pri Krškem, ki ga vodi ga. Kristina Lovšin Salmič.


V soboto, 29. oktobra, bodo v župnijski cerkvi sv. Križa v Podbočju izvedli Mozartov Reguiem, ki gre za eno najbolj znanih vokalno – instrumentalnih del v zgodovini glasbene umetnosti. Ta glasbeni projekt tokrat kot organizatorji pripravljajo skupaj z zborom Konservatorija za glasbo Jurij Slatkonja iz Novega mesta, 25-članskim profesionalnim orkestrom ter štirimi uspešnimi in prepoznavnimi solisti – Marjetko Podgoršek Horžen, Mihaelo Komočar, Marjanom Trčkom in Jankom Volčanškom.


Ker gre za izjemno zahteven projekt, nas prosijo za finančno pomoč.


Predsednik predlaga sklep:


Sklep 9/1
Pevskemu društvu Laudate se nakaže 200,00 € za izvedbo koncerta iz konta vaške skupnosti Leskovec.


Sklep je bil soglasno sprejet. 
9 glasov ZA


Ad. 10


Predsednik pove, da smo se štirje člani krajevne skupnosti Leskovec 6. avgusta odzvali povabilu Etnološke zbirke Kobile in obiskali Banovce. 

Na začetku nas je sprejel župan občine Veržej, g. Slavko Petovar ter nam predstavil občino iz zgodovinske in razvojne perspektive. V prostorih občine smo si ogledali stalno razstavo o življenju in delu skladatelja Slavka Ostrca in dr. Franca Kovačiča, ki je bil cerkveni zgodovinar. Sledil je ogled Rokodelskega centra v Veržeju, ki je center domače in umetne obrti in kovaškega muzeja. Z značilnimi domačimi dobrotami so nas pevci zbora pogostili v njihovem gasilskem domu, kateremu pa je sledil ogled naselja in čebelarsko – turistične kmetije Šalamun ob Termah Banovci. 

Koordinacijo ogleda je vodila ga. Renata Makovec, ki je organizirala tudi zaključno druženje na njihovem družinskem dvorišču.


Sklenili smo, da se sodelovanje razvija tudi v prihodnje z možnostjo podpisa svečane listine na prijateljski ravni.


G. Kerin svetnikom pove, da je podjetje Kostak d.d. v Selcah postavilo 2 dodatna kontejnerja, za katera pa je zmanjkalo prostora, zato so jih nepravilno postavili in zakrivajo nalepke, ki označujejo vsebino. G. Kerin prosi strokovno sodelavko, da se pozanima o možnostih pravilne postavitve.


Ga. Pavkovič sprašuje ali lahko Kostak d.d. povprašamo o postavitvi dodatnega kontejnerja za folijo od bal, ki so jih okoliški kmetje do sedaj metali v kontejner za plastiko, ki pa za to ni primeren. Prosi za odgovor, ki ji ga bo posredovala strokovna sodelavka.


Predsedujoči je svetnikom razdelil delovno gradivo spremembe in dopolnitve novega statuta, katerega si naj pregledajo in javijo pripombe strokovni sodelavki, katera bo pripombe posredovala na občino, kjer bo na svoji seji občinski svet obravnaval pripombe na statut, ter ga sprejel.


Ker ni bilo več vprašanj in pobud je predsednik sejo zaključil in se zahvalil svetnikom za udeležbo.



Seja je bila zaključena ob 22:35 uri.


Zapisala:             
Monika Žokalj


Predsednik Sveta KS Leskovec pri Krškem
Bojan Mežič, l.r.


Leskovec pri Krškem, 13.10.2011

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija