Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot Leskovec pri Krškem, je v petek 22. novembra v sejni sobi KS Leskovec pri Krškem v sklopu letnega plana ali programa za leto 2019, izvedlo izobraževanje ter ocenjevanje salam, katere so skupaj z predavatelji ocenjevali člani društva, ter vsi prisotni.

Pred ocenjevanjem salam je bil najprej predstavljen predlog pravilnika o ocenjevanju Špehovk,katere so se kot je dejal predavatelj Braco Miroševič, pojavile na ocenjevanju približno sedem do osem let nazaj in so se začele pojavljati skoraj na vsaki salamijadi. Uskladil naj bi se z pravilnikom za ocenjevanje salam,da ne bi prihajalo do zmešnjav. Res,da so splošni pogoji o prostoru, pripravi vzorcev skoraj enaki,vendar pa je razlika v temparaturi vzorca,ker salama ali vzorec salame naj bi se rezalo in ocenjevalo pri temparaturi od 18-20 stopinj v prostoru,špehovke pa pri petnajstih stopinjah. Sledili so še novi predlogi glede samega rezanja,debeline rezov in… Po novem predlogu pravilnika,je Drago Košak iz šole Grm Novo mesto predstavil postopek ocenjevanja salam,izdelavo salam in seveda na kaj naj bi bili pozorni pri izdelavi. Sledilo je ocenjevanje salam ,katere so skupaj z  predavatelji ocenjevali člani društva,ki so opravili izobraževanje za sodnike v Novem mestu,prisotni člani in seveda pogovor o postopku ocenjevanja ,o izdelavi salam, začimbah in bodočem skupinskem delu.     

 

Anton Hruševar    

 

KRAJEVNA SKUPNOST LSKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

07 49 05 130

© 2020 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. Anuška Motore s.p.