Društvo potapljačev Vidra Krško, je letos organiziralo tečaj potapljanja za potapljaško kategorijo P-1.

Tečaj je potekal v skladu s pravili potapljaške šole CMAS in PRAPOS. CMAS inštruktor potapljanja g. Darko Anžiček, je tečajnike najprej popeljal skozi zahtevno teorijo o potapljaški opremi, fiziki potapljanja, fiziologijo potapljanja in načrtovanju potopov ter okolju. Po opravljenem testu iz teorije, pa je sledila praksa v bazenu z vso potapljaško opremo. Tako so si člani društva Sonček Posavje Jerneje Dornik, Jernej Rostohar in Dejan Zorko nadeli potapljaško obleko, pas z utežmi, plavuti, masko, dihalko, kompenzator ter jeklenko z regulatorjem in tako se prvič zares potopili v Bazenu Brestanica. Pri večurnem in večkratnem izvajanju vaj potapljanja, ki jih je bilo potrebno narediti se je inštruktorju pridružilo še nekaj prostovoljcev iz Društva potapljačev Vidra in tako omogočilo, da so vaje lažje in gladko potekale. Po osvojenih vajah v bazenu, pa so nato sledile še vaje v morju.

 

Tretjo soboto v juniju, v Fiesi na slovenski obali, pa so kandidati pridobljeno znanje iz bazena še dodatno urili v morju. Kljub temu, da je bila pod gladino gneča, saj je tisti dan morje zvabilo zelo veliko potapljačev, so se kandidati zelo trudili, da izpilijo svoje znanje, saj je bila želja po uspešnem zaključku oz. opravljenem izpitu v morju, ki je sledil naslednji dan, zelo velika. Tako je torej v mednarodni potapljaški izkaznici in potapljaški knjižici zabeleženo, da je 17. junij 2018, tisti dan, ko so vsi trije člani Društva Sonček postali potapljači P-1, pod vodstvom g. Darka Anžička, njegov pomočnik pa je bil Miran Taborin. Po opravljenem praktičnem izpitu so se na ob 11.20 uri potopili na globino 10 metrov, potop pa je trajal 20 minut.

Pridobljenega znanja in uspeha se v društvu zelo veselimo, saj bomo tako lahko začeli uporabljati potapljaško opremo, ki nam jo je podarila Poklicna gasilska enota iz Krškega. Tako bomo lahko nekaterim našim sončkom omogočali pogled v čisto drug svet, ki ga verjetno sicer nebi nikoli doživeli, za druge pa bo že spoznavanje potapljaške opreme nekaj posebnega.

 

Društvo Sonček Posavje

 

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2022 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija