V četrtek 16. novembra, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot v večnamenskih prostorih KS Leskovec pri Krškem,izvedlo strokovno predavanje,katero je tudi v načrtu njihovega celoletnega plana.
Po pozdravnem nagovoru predsednika društva Jožeta Petkovška,so predavali (nekateri tudi z video posnetki) Dušan Lipej (veterinar),Andrej Kastelic, Jože Menič in Zdenko Križnik (izdelovalec salam). Dušan Lipej kateri dela predvsem na področju Krškega,je z video predstavitvijo predaval o prašičjih bolezni ali prašičji kugi katera je prišla žal že na obrobje Slovenije,za katero pa zbolevajo tako domači kot divji prašiči. Sledil je Andrej Kastelic,je predaval o starih pasmah prašičev,o sodobnih pasmah, katere so bolj ali manj primerne za zakol in nadalnjo rejo in seveda o krško poljski pasmi. Jože Menič,kateri tudi vzgaja krško poljske prašiče je spregovoril o hranjenju nekdaj in danes,Vinko Križnik iz Laškega, pa je predstavil sam potek priprave in izdelave suhomesnatih dobrot,sušenje , zorenje… Ob koncu se je predsednik Zveze društev salamarjev Slovenji Mirjan Kulovec predavateljem in prisotnim zahvalil za udeležbo,hkrati pa je dejal,da če se bodo še v naprej tako dogovarjali,sodelovali med sabo tako društva kot posamezniki, bo to še izboljšalo domače mesnate proizvode.
Anton Hruševar