Cerkev sv. Ane v Leskovcu so v petek, 18. 8. 2023, znova napolnili ljubitelji klasične glasbe in Aninih glasbenih večerov. Seveda vsak gost privabi tudi svoje občudovalce.

Tokrat smo prisluhnili profesorjema  iz Glasbene šole Krško in mladi violinistki.

Nastopili so Lucian Cetin pianist in organist, Kristjan Ilić, violinist ter Živa Letnar, letošnja maturantka Konservatorija za glasbo Ljubljana smer violina.

 

Lucijan Cetin, pianist, organist, korepetitor in učitelj je  umetnik s smislom za lepoto igranja. Izvaja različne glasbene stile, od resne do zabavne glasbe. Nastopa kot solist in kot član različnih komornih zasedb. Zanima ga kompozicija in ustvarjanje lastne glasbe. Iz klavirja je diplomiral pri prof. Janezu Lovšetu, iz orgel pa pri prof. Renati Bauer, oboje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Študiral je tudi pri prof. Hubertu Bergantu. Sodeloval je na več mednarodnih poletnih orgelskih šolah.  Končal je glasbeno kompozicijo na Berklee Collegeu v ZDA in bil študent na inštitutu SAE (Sound Audio Engineering) v Ljubljani v programu glasbeni producent elektronske glasbe. Napisal in posnel je veliko skladb oz. spremljav za dokumentarne filme in različne priložnosti za koncertni oder. V GŠ Krško deluje kot učitelj orgel in klavirja ter kot korepetitor.

 

Kristian Ilić je na smeri violina diplomiral leta 2011 na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Nastopal je s prestižnim mladinskim simfoničnim orkestrom EUYO Izbran je bil za koncertnega mojstra simfoničnega orkestra Akademije za glasbo, s katerim je nastopal v letih 2010 in 2011. S strani Akademije za glasbo je bil izbran za udeležbo na mednarodni poletni šoli v Semmeringu, v Avstriji. Honorarno je igral v SNG Operi Ljubljana in je tudi honorarni sodelavec v simfoničnem orkestru RTV Slovenije ter v simfoničnem orkestru SNG Maribor. Leta 2010 se je zaposlil na Glasbeni šoli Krško, kjer poučuje violino in vodi godalni orkester. Vodil je mednarodno violinsko delavnico v okviru projekta Comenius, na Krku pa je bil mentor na mednarodnem poletnem seminarju za učence violine.

 

Mlada violinistka Živa Letnar, ki je na leskovškem odru že nastopila, je bila od svojega tretjega razreda učenka violine pri prof. Iliću. Po končani osnovni šoli se je dve leti učila violino v Celju na srednji šoli in se v tretji letnik po sprejemnih izpitih prepisala v Ljubljano na Konservatorij za glasbo in balet, kjer je letos uspešno maturirala. Je koncertna mojstrica Simfoničnega Orkestra Glasbene šole Krško ter uspešna solistka in članica različnih komornih in simfoničnih zasedb.

Letos je uspešno opravila sprejemni izpit za Akademijo za glasbo v Ljubljani smer violina.

 

Polni lepih vtisov vas vabimo na naslednji, letos zadnji Anin glasbeni večer, ki bo  v s, 2. septembra ob 19h, ko bo nastopil kvartet saksofonov Novus. 

 

Tekst: Mirjana Marinčič      

Foto:Anton Hruševar

 

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija