V soboto, 8. oktobra 2022, je v Veliki vasi v organizaciji mestnega odbora SDS Krško potekalo regijsko srečanje občinskih odborov SDS Posavske regije.

 

Na začetku je zbrane nagovoril predsednik občinskega odbora SDS Sevnica in poslanec v državnem zboru RS, Tomaž Lisec, ki se je v svojem govoru osredotočil predvsem na državno politiko. Slovenska demokratska stranka je trenutno v opoziciji, zato ima pri tvorjenju državne politike omejene možnosti, »a eden od načinov, da preprečimo škodljive in neumne predloge zakonov trenutne oblasti, so zagotovo referendumi, za katere nam je minuli teden uspelo zbrati dovoljšne število podpisov, za kar se vam iskreno zahvaljujem«. Obenem je napovedal, da se bo v prihodnje zbiralo tudi podpise za razpis referendumov proti novemu družinskemu zakoniku in o sprejetju predloga novele zakona o dohodnini. Dodal je, da se ob trenutni vladi RS ne dogaja nič dobrega za Posavje in Slovenijo, zato bodo prihajajoče lokalne volitve še toliko pomembnejše.

 

Predsednik MO SDS in kandidat za župana MO Krško Jože Olovec, je poudaril, da smo se v Veliki vasi zbrali med drugim tudi zato, ker je to volišče, kjer SDS tradicionalno dosega odlične rezultate na volitvah. Nadaljeval je z lokalnimi volitvami, na katere gre MO SDS Krško s še bolj okrepljeno ekipo kandidatov za občinske svetnike kot pred štirimi leti, »zato pričakujem, da bo letos izvoljenih vsaj šest ali sedem svetnikov v občinski svet, le tako bomo lahko bolj aktivno gradili lokalno politiko«. Olovec Jožetu se zdi zanimivo, da tudi tokrat lokalna oblast pred volitvami vabi k sodelovanju SDS, medtem ko med mandatom nimajo posluha za dobre predloge iz naših vrst. »V SDS Krško smo pripravljeni za sodelovanje, a na osnovi našega programa, v dobrobit občine in občanov,« je zaključil kandidat za župana, ki verjame, da lahko SDS v Krškem s skupnimi močmi doseže zavidljiv rezultat.  

 

Predsednik občinskega odbora SDS Brežice mag. Andrej Vizjak je poudaril, da je SDS stranka s tradicijo, kar se odraža na rezultatih volitev ali pri zbiranju podpisov za referendume. Dotaknil se je volitev za predsednika RS, ki so pred nami: »SDS ima odličnega kandidata, mag. Anžeta Logarja, ki po javnomnenjskih raziskav vodi celo v tradicionalno levih medijih. Slovenija ima vse možnosti, da dobi predsednika, ki ljudi ne bo delil na leve in desne.« Glede trenutne vlade pravi, da so na oblasti ljudje, ki so svoje gibanje preimenovali v stranko in sedaj s svojimi zakoni škodujejo davkoplačevalcem, upokojencem, normiranim s.p.-jevcem …: »Podobni poizkusi so v preteklosti volivce pustili razočarane, zato je prav, da se upremo škodljivi politiki«. Vizjak je vsem posavskim občinskim odborom zaželel čim boljši rezultat na lokalnih volitvah, »Brežice s SDS-ovim županom so lep primer, kako se lahko tudi z manjšim proračunom uspešno vodi lokalno politiko in občino«.

 

Kot zadnji je zbrane nagovoril župan Občine Brežice, Ivan Molan, ki je še enkrat poudaril pomembno vlogo lokalnih volitev: »Na volitvah se je treba odločati pravilno, pomembno je, da imamo po 20. novembru v občinah ljudi, ki jim zaupamo in ki bodo delali v dobrobit vseh nas.«

Prijazen pozdrav,

 

MO SDS KRŠKO       

Foto: Anton Hruševar

 

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija