V ciklu Aninih glasbenih večerov, ki se že 20 let v poletnih mesecih odvijajo v cerkvi sv. Ane Leskovcu, smo na god sv. Ane prisluhnili Vokalnemu ansamblu Elinor.

Skupino sestavlja šest pevk in pevcev Pevske šole Musica pod umetniškim vodstvom Roberta Feguša, delujejo pa v okrilju Bazilike Matere usmiljenja v Mariboru. Vrhunski pevci koncertirajo v odličnih dvoranah po Sloveniji in tujini, širijo glasbeno obzorje ter sodelujejo na državnih in mednarodnih glasbenih festivalih. V torek so delček svojega ustvarjanja in doživljanja delili med ljubitelje kvalitetne vokalne glasbe in Aninih glasbenih večerov. Prisluhnili smo izboru sakralnih in klasičnih skladb ter del domačih in tujih skladateljev različnih glasbenih obdobij. Prepričali so nas z vrhunsko dodelanimi izvedbami zahtevnih skladb in ubrano harmonijo, s svojo čutno izvedbo pa poslušalcem pričarali intimno glasbeno doživetje.  Čudovit glasbeni večer je povezovala Sonja Levičar.

 

Naslednji, 3. letošnji Anin koncert, bo 19.8.2022, ko bomo slovesno obeležili okrogel jubilej, 20 letno tradicijo Aninih glasbenih večerov, ki jih pripravljata Kulturno društvo Leskovec in Župnija Leskovec. Praznovanje obletnice bo zanimivo in raznoliko, saj se bodo v različnih kombinacijah predstavili Mihaela Komočar Gorše (vokal), Tilen Artač (violončelo), Primož Razboršek (klarinet) in Dejan Jakšič (klavir).

 

Dobrodošli!  

 

Vir: KD Leskovec pri Krškem  

Foto: Anton Hruševar

 

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2023 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija