Kulturno društvo Leskovec je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Leskovec tudi letos organiziralo Prešernov literarni pohod ob slovenskem kulturnem prazniku.

Ob 14.00 smo se zbrali pred leskovškim Gasilskim domom, od koder je skupino pohodnikov vodil predsednik KS Leskovec Jože Olovec. Uro in pol trajajoča hoja do Mavzoleja Anastazija Grüna je potekala po pred kratkim na novo urejeni gozdni poti, ki je tudi sicer redno obiskana trasa leskovških pohodnikov, med njimi tudi skupin šolskih otrok. Pred Mavzolejem je Mojca Pacek predstavila Prešernovo prijateljstvo z nekdanjim lastnikom Šrajbarskega turna grofom in pesnikom Antonom Aleksandrom Auerspergom s pesniškim psevdonimom Anastazij Grün, Doroteja Jazbec, Verica Rep, Janja Mirt, Karolina Cizerle in Janez Bizjak pa so nastopili z recitalom Prešernovih pesmi.

 

Pot smo na nadaljevali mimo Šrajbarskega turna, ki dandanes žal kaže le klavrno podobo svoje nekdanje mogočnosti, in se mimo sadovnjakov vrnili na izhodišče pohoda – odločeni, da se prihodnje letos spet zberemo.

 

Mojca Pacek, KD Leskovec

 

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

07 49 05 130

© 2021 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. Anuška Motore s.p.