V petek in soboto 10. in 11. januarja, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem, tudi letos na Kmetiji Menič v Velikem Podlogu izvedlo že šesti prikaz kolin na star način.
Letos je mesar Miro Podpadec (član društva)v petek prikazal za vse navzoče pranje, obračanje čiščenje ali kot so nekdaj dejali žlemanje črev (z lesenim nožem nekateri so v starih časih žlemali z vejico Bekve),seveda pa tudi kasneje polnjenje črev (krvavic) z ročnimi polnilkami za krvavici. Ker je to zelo zamudno ali dolgotrajno,so debela črevesa napolnili z njimi, drobna (33-34mm)za katere so pripravili 80kg mase,pa že z sodobnejšimi pripravami. Po izjavi predsednika društva,so letošnje koline razdelili na dva dni predvsem zato, da se meso za salame in klobase ohladi,kar pa za krvavice ni potrebno. Naslednji dan (sobota),se je pričelo(po običajnih jutranjih prigrizkih ali kot so včasih dejali fruštku) z pripravami mesa za klobase(80kg mase)za katera so uporabili čreva 33-34mm,potem za salame(50kg mase)in špehovke (23kg mase),hkrati pa se je že kuhalo meso za izdelavo tlačenke,vse pa so tudi kasneje izdelali. Da pa ne bi omagali, je bila v času kolin še malica in kosilo,sobotne koline pa so bile popestrene še z domačo glasbo ansambla Raški č'bularji,dogodka pa so se poleg domačinov in članov udeležili tudi gostje z Hrvaške in predsednik Zveze društev salamarjev Slovenije Mirjan Kulovec.
Anton Hruševar