krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko


 


PREŠERNOV LITERARNI POHOD


Tudi ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku smo člani KD Leskovec pri Krškem v sodelovanju s KS Leskovec pripravili Prešernov literarni pohod. V uri in pol trajajočem pohodu smo prehodili pot od Večnamenskega doma v Leskovcu pri Krškem, mimo Mavzoleja Anastazija Grüna do izhodišča poti.

Pred Mavzolejem smo predstavili prijateljstvo med Prešernom in nekdanjim lastnikom gradu, grofom Auerspergom (s pesniškim psevdonimom Anastazij Grün), ki ju je povezovala ljubezen do poezije in žlahtne kapljice. Spomin na velikana slovenske poezije sta z recitalom počastili članici kulturnega društva Verica Rep in Lejla Andrejaš, slednja tudi z branjem soneta O, Vrba v bosanščini.

Z omenjenim literarnim pohodom želimo doprinesti k ohranjanju kulturne dediščine našega kraja in veseli nas, da so bili storjeni že pomembni koraki pri nujnih obnovitvenih delih na Mavzoleju in pri urejanju njegove okolice.

Zapisala: M. P.   

Foto: Anton Hruševar

Preberi več
 


PREMIERA V LESKOVCU


Člani KD Leskovec pri Krškem so v petek, 1. februarja in v nedeljo, 3. februarja 2019 do zadnjega kotička napolnili jedilnico v OŠ Leskovec, ki so jo tudi tokrat preuredili v kulturno dvorano. S petkovo premiero in nedeljsko ponovitvijo predstave Raya Cooneya, To imamo v družini, so obiskovalce več kot navdušili. Bilo jih je približno 650.

Preberi več
 

PREŠERNOV LITERARNI POHOD8. 2. 2019, ob 14.00

izpred Gasilskega doma v Leskovcu pri Krškem.

Pred Mavzolejem bo branje poezije Franceta Prešerna.

V primeru slabega vremena bo branje poezije v kulturni dvorani.

Preberi več

 

 
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem