ZAPISNIK

 

16. redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem,

ki je bila v torek, 10.4.2012 ob 19.00 uri v prostorih KS Leskovec.

 

 

Predlagani dnevni red:

 

  1. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 15. redne seje sveta KS
  2. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 8. korespondenčne seje sveta KS
  3. Odstop svetnika Mežič Jožeta
  4. Potrditev finančnega načrta za leto 2012
  5. Zbor krajanov Žadovinek
  6. Krajevni praznik 2012
  7. Pobude in predlogi
  8. Razno

 

Prisotni so bili:  pred. Bojan Mežič, Andrej Salmič, Jože Olovec, Mirjana Marinčič, Alojz Kerin, Jožica Bogovič, Borut Arh, Stanislava Pavkovič, Iztok Arh ter poslovna sekretarka Monika Žokalj.

 

Svojo odsotnost je opravičil Ivan Kranjčevič.

 

Po ugotovljeni sklepčnosti in sprejetem dnevnem redu je predsednik začel z vodenjem seje.

 

Ad. 1

 

Predsednik je pozval svetnike, da podajo pripombe in dopolnitve na zapisnik 15. redne seje.

G. Olovec je podal pripombo, in sicer da je 4.000,00 eur za ureditev dveh vodnjakov v Gorenji vasi bistveno preveč. Predsednik pove, da smo se o tem pogovarjali, vendar je potrebno v zapisnik še dopisati, da se letos uredi en, naslednje leto pa še drugi vodnjak. Prav tako g. Olovec želi, da se pri njegovi pobudi o označevanju pešpoti dopolni znesek, in sicer da bi označevanje stalo okoli 500,00 eur.

Predsednik je podal pripombo na sklepe 4/1 in 5/1, kjer se črta soglasno sprejet in sklep 6/1, kjer se doda soglasno sprejet.

 

Sklep 1/1

Zapisnik 15. redne seje se sprejme v predlagani obliki, z upoštevanjem pripomb g. Olovca in g. Mežiča.

 

Prisotnih 9 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 9; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

 

Ad. 2

 

Predsednik je svetnike pozval k podaji pripomb na zapisnik 8. korespondenčne seje. Svetniki na zapisnik niso imeli pripomb.

 

 

Sklep 2/1

Zapisnik 8. korespondenčne seje se sprejme v predlagani obliki.

 

Prisotnih 9 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 8; PROTI: 1

 

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

 

Ad. 3

 

Predsednik je prejel pisni odstop svetnika Mežič Jožeta iz Velike vasi in o tem obvestil svetnike. O odstopu se pisno obvesti predsednika volilne komisije.

 

Sklep 3/1

Svetniki so seznanjeni z odstopom Mežič Jožeta. O odstopu se obvesti volilno komisijo.

 

Prisotnih 9 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 9; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

 

Ad. 4

 

Po sprejemu občinskega proračuna je potrebno ponovno sprejeti finančni načrt krajevne skupnosti za leto 2012. Ker so svetniki finančni načrt že potrdili na 10. redni seji, je predsednik predlagal naslednji sklep:

 

Sklep 4/1

Finančni načrt za leto 2012 se sprejme v predlagani obliki.

 

Prisotnih 9 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 7; PROTI: 2

 

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

Ad. 5

 

Na 15. redni seji, dne 23.2.2012, je bil prisoten tudi g. Bojan Petan, krajan Žadovinka in predsednika spraševal zakaj krajevna skupnost ni aktivno sodelovala in obveščala krajane v povezavi DPN za HE Brežice. Predlagal je sklic zbora krajanov.

 

Na občino smo poslali prošnjo ali bi se lahko udeležili tega zbora in prejeli odgovor, da so naše vprašanje posredovali na Ministrstvo za infrastrukturo in prostor. Ga. Ana Vidmar iz Direktorata za prostor je sporočila, da je DzP 18.1.2012 sklical sestanek v prostorih MOP, kjer je bila predstavnikom Občine Krško in Občine Brežice podrobno predstavljena Študija variant in predlog najustreznejše variantne rešitve.

Na predstavitvi je bil občinama predstavljen tudi nadaljnji potek postopka priprave DPN: osnutek DPN bo izdelan za predlagano varianto iz študije variant, ki bo še optimizirana.

Glede na to, da so bile smernice pridobljene že v letu 2007, bo DzP marca 2012 z vlogo zaprosil vse nosilce urejanja prostora, med njimi tudi občini, za preveritev podanih smernic.

V nadaljevanju bodo izdelane vse strokovne podlage za predlagano varianto in osnutek DPN ter okoljsko poročilo, ki bosta javno razgrnjena in sicer po trenutnem terminskem planu v septembru 2013. V tem času bo vsa zainteresirana javnost lahko podrobno pregledala načrtovane rešitve, dodatna obrazložitev in pojasnila pa bodo dana na organiziranih javnih obravnavah in nato v pisnih stališčih do pripomb.

 

DPN za območje HE Brežice:

Rešitve v osnutku DPN so bile občinama in zainteresirani  javnosti predstavljene pred in med javno razgrnitvijo dopolnjenega osnutka DPN, okoljskega poročila in strokovnih podlag (v februarju in marcu 2011), po tem pa so bile spremenjene rešitve, ki so nastala na podlagi pripomb in predlogov z javne razgrnitve, predstavljene še oktobra 2011.

 

Predsednik predlaga, da se zbor krajanov Žadovinka skliče in se jim prebere omenjeni odgovor.

 

Svetnik Žadovinka, g. Borut Arh predlaga, da se zbor skliče v sredo, 18.4.2012 ob 19. uri v gasilskem domu v Leskovcu. Vsa gospodinjstva bodo vabilo prejela po pošti.

 

Sklep 5/1

Zbor krajanov Žadovinka bo v sredo, 18.4.2012 ob 19. uri v prostorih gasilskega doma Leskovec.

 

Prisotnih 9 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 9; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

 

Ad. 6

 

Junija bo krajevna skupnost praznovala krajevni praznik, zato je potrebno počasi že razmišljati o aktivnostih in prireditvah, ki jih bomo pripravili za naše krajane.

 

Prvega junija bo svečana seja in po njej gledališka igra. O podrobnostih bodo svetniki obveščeni na naslednji redni seji. Prav tako se planira, da bi se ponovno organiziral tudi pohod po poteh krajevne skupnosti.

 

Predsednik je prebral dopis Etnološke zbirke Kobile, v katerem nas vabijo na praznovanje 10- letnice delovanja njihove zbirke in za katero bodo 9. junija pripravili program in obeležitev jubileja v OŠ Leskovec. V dopisu navajajo, da bodo ob tej priložnosti izdali Almanah, za kar pa prosijo KS, da bi jim finančno pomagala. Predsednik predlaga, da se zakonca Šribar obvesti, da se z vlogo prijavita na razpis za dodeljevanje finančnih sredstev.

 

 

Sklep 6/1

Svetniki so seznanjeni s prireditvami in aktivnostmi okoli krajevnega praznika.

 

Prisotnih 9 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 9; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

Ad. 7

 

V mesecu marcu smo prejeli pobudo policije o ustanovitvi varnostnega sosveta. Navajajo, da glede na to, da se v naši krajevni skupnosti nahaja romsko naselje Loke št. 20, v katerem prebiva sedem družin, občasno prihaja do različnih varnostnih pojavov (kurjenje, zbiranje odpadnih materialov ipd.), poleg tega pa tudi do primerov raznih odklonskih dejanj, med katerimi so neposredno ali posredno povezani tudi okoliški prebivalci, lastniki zemljišč ob naselju in drugi.

Namen tega varnostnega sosveta je izboljšanje medsebojnih odnosov med lokalnim prebivalstvom, preprečevanje diskriminacije, predsodkov in stereotipov do Romov, partnersko sodelovanje ter celovito in dosledno obravnavanje varnostnih dogodkov, vse s ciljem zagotavljanja večje varnosti ljudi in premoženja.

 

Predsednik je predlagal, da se za ustanovitev tega sosveta imenujejo trije svetniki. Predlaga g. Jožeta Olovca, ga. Mirjano Marinčič in g. Alojza Keina, ki so že imenovani v Odbor za romska vprašanja.

 

Ga. Marinčič poudari, da je potrebno v takšen sosvet povabiti tudi druge pomembne člene, med njimi tudi Center za socialno delo idr.

 

Sklep 7/1

Krajevna skupnost je pripravljena sodelovati v ustanovitvi varnostnega sosveta s tremi svetniki.

 

Prisotnih 9 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 9; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

Iz občine smo prejeli dopis glede preimenovanja oziroma določitve imen ulic v naši krajevni skupnosti. Prosijo nas, da predlogu novih imen ulic – Trgovska ulica in Obrtna ulica podamo obrazložitev, prav tako pa je potrebno upoštevati tudi 3. in 4. odstavek 21. člena v povezavi z VI. poglavjem Zakona o določanju območij ter o imenovanju in označevanju naselij, ulic in stavb, ki pravi, da je pred preimenovanjem ulice ali dela ulice potrebno v ulici oziroma delu ulice, ki se ji spreminja ime, opraviti predhodno posvetovanje o ustreznosti predlaganega imena ulice.

Skupaj z obrazložitvijo je potrebno pridobiti tudi soglasja polnoletnih oseb, ki imajo na območju, na katero se spremembe nanašajo, prijavljeno stalno ali začasno prebivališče in pravnih oseb zasebnega in javnega prava, ki imajo na tem območju sedež, da soglašajo s predlaganimi spremembami imen ulic.

Ko bodo na občino prejeli obrazložitev in soglasja, bodo lahko nadaljevali s postopkom sprememb imen ulic.

 

Sejo je pri tej točki zapustila ga. Mirjana Marinčič.

 

Predsednik predlaga, da svetniki Leskovca skličejo sestanek na katerem bodo vsem, ki so zajeti v to poimenovanje predstavili obrazložitev in pobrali soglasja.

 

Sklep 7/2

Omenjena tematika se bo obravnavala na naslednji redni seji.

 

Prisotnih 8 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 8; PROTI: 0

 

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu nam je poslal dopis, da lahko krajevne skupnosti same nabavijo mobilne radarje. Opažajo namreč, da se svetniki in prebivalci večkrat obračamo na SPV z željo po umirjanju prometa skozi naselja ali v okolici šol in vrtcev. Ker je prometne signalizacije že veliko preveč in je posledično neučinkovita, so člani SPV-ja na svoji 6. redni seji sprejeli sklep, da dajo pobudo vsem krajevnim skupnostim, da si nabavimo mobilni radar, ki ga je mogoče prestavljati po potrebi in je njegovo delovanje dokazano učinkovito.

 

Svetniki se strinjajo, da krajevna skupnost trenutno ne razpolaga z dovolj finančnih sredstev in glede na trenutne razmere ni sposobna nabaviti mobilni radar.

 

Svetnikom je bil po elektronski pošti poslan osnutek Odloka o javnem redu in miru in na katerega so lahko podali pripombe ali dopolnitve. Na osnutek niso imeli pripomb.

 

Sklep 7/3

Na osnutek Odloka o javnem redu in miru svetniki nimajo pripomb.

 

Prisotnih 8 svetnikov.

 

Glasovanje:

 

ZA: 8; PROTI: 0

Predlagani sklep je bil soglasno sprejet.

 

 

Seja je bila končana ob 20:30 uri.

 

Zapisala:

Monika Žokalj

 

Predsednik sveta KS Leskovec pri Krškem

 

Bojan Mežič

 

 

Leskovec pri Krškem, 26.4.2012

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija