ZAPISNIK

 

13. redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem,

ki je bila v četrtek, 15.12.2011 ob 19.00 uri v prostorih KS Leskovec.

 

 

Predlagani dnevni red:

 

  1. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 12. redne seje sveta KS
  2. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 6. korespondenčne seje
  3. Realizacija finančnega načrta 2011
  4. Statut občine Krško
  5. Odlok o organizaciji in delovnem področju občinske uprave
  6. Pravilnik o financiranju krajevnih skupnosti
  7. Poročilo o srečanju starejših krajanov
  8. Novoletni koncert, zaključek leta 2011
  9. Pobude in predlogi
  10. Razno

 

Prisotni so bili:  pred. Bojan Mežič, Andrej Salmič, Jože Olovec, Jože Mežič, Iztok Arh ter strokovna sodelavka Monika Žokalj.

 

Svojo odsotnost so opravičili Mirjana Marinčič, Ivan Kranjčevič, Stanislava Pavkovič, Alojz Kerin, Borut Arh in Jožica Bogovič.

 

Zaradi nesklepčnosti, se je predsednik odločil, da bo seja samo informativne narave, je pa poudaril, da je skrajno neodgovorno, da se svetniki sej ne udeležujejo.

 

Predsednik je navzočim svetnikom povedal, da se bo v skladu z lokalno zakonodajo  izvedla reorganizacija načina delovanja KS ter da bo strokovna sodelavka od 1.1.2012 zaposlena v občinski upravi. Skladno z reorganizacijo bo še vedno opravljala računovodsko – administrativna dela za KS Leskovec ter za KS Krško polje in KS Senuše na sedežu naše KS.

 

Predsednik je na kratko podal poročilo o srečanju starejših krajanov, ki se ga je dne 28.10.2011 na povabilo organizatorjev tudi sam udeležil, kajti KS je tudi letos priskočila na pomoč pri organiziranju ter financirala pogostitev v skladu s sprejetim sklepom o dodelitvi finančne pomoči. Srečanja je je udeležilo okoli 50 starostnikov, kulturni program pa so pripravili učenci OŠ Leskovec s harmonikarjem, ki je popestril srečanje. Predsednik je omenil tudi, da je bil na tem srečanju podeljen častni znak Republike Slovenije, ki ga podeljuje predsednik RS, g. Danilo Türk, prejela ga je ga. Majda Bajc za dolgoletno prostovoljno delo na področju humanosti kot aktivistka OORK Leskovec pri Krškem.

 

Predsednica OORK, ga. Helena Rogič, se je v svojem in imenu članov zahvalila za izkazano pomoč pri izvedbi srečanja vsem svetnikom sveta KS ter izrazila željo dobrega sodelovanja tudi v prihodnje.

 

 

Predsednik je besedo predal strokovni sodelavki, ki je podala informacije glede   božično-novoletnega koncerta, ki bo 27.12. ob 18. uri v cerkvi Žalostne matere božje v Leskovcu, nastopili pa bodo Mešani pevski zbor župnije Leskovec, Otroški pevski zbor župnije Leskovec in Cerkveni pevski zbor Raka. Predviden je enourni program, kateremu pa bo sledila manjša pogostitev na trgu pred cerkvijo, za katero bodo poskrbele članice Aktiva kmečkih žena Krško polje.

 

Za organizacijo novoletnega koncerta imamo v finančnem načrtu predvidena sredstva, katera pa z dobrimi odločitvami in gospodarnostjo ne bi smeli preseči. Predsednik je dodal samo, da računa na pomoč svetnikov pri postavljanju stojnic, strežbe in čiščenja prizorišča po končanem srečanju.

 

G. Mežič je navzoče svetnike pozval, da se udeležijo zaključka leta, kajti sam je mnenja, da se je potrebno družit in ohranjat dobre prijateljske odnose. Ga. Žokalj je poiskala ustrezen gostinski lokal, pripravila ponudbo ter uredila logistične zadeve. Pozval je tudi tiste, ki se niso prijavili, da to store čim prej, kajti mora se potrditi število oseb.

 

Prisotni svetniki niso imeli dodatnih vprašanj zato se je predsednik zahvalil za njihovo udeležbo in sejo zaključil.

 

Seja je bila končana ob 19:25 uri.

 

 

Zapisala:

Monika Žokalj

 

 

Predsednik sveta KS Leskovec pri Krškem

Bojan Mežič, l.r.

 

 

Leskovec pri Krškem, 20.12.2011

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija