ZAPISNIK

 

12. redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem,

ki je bila v torek, 25.10.2011 ob 19.00 uri v prostorih KS Leskovec.

 

 

Predlagani dnevni red:

 

  1. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 11. redne seje sveta KS
  2. Odbor za meje
  3. Plan dela 2012
  4. Pobude in predlogi
  5. Razno

 

Prisotni so bili:  pred. Bojan Mežič, Andrej Salmič, Jožica Bogovič, Jože Olovec, Jože Mežič, Ivan Kranjčevič, Mirjana Marinčič, Borut Arh, Iztok Arh, Alojz Kerin, Stanislava Pavkovič in strokovna sodelavka Monika Žokalj.

 

Po ugotovljeni sklepčnosti in sprejetem dnevnem redu je predsednik začel z vodenjem seje.

 

Ad 1.

 

Predsednik je pozval svetnike, da oddajo pripombe na zapisnik 11. redne seje.

G. Olovec je podal pripombo na 6. točko, 6. odstavek. Pravi, da se ne strinja, da smo na prejšnji redni seji sprejeli sklep, da bomo pomagali krajanom posameznikom, kajti on je predlagal že veliko pobud, ki pa jih svet ni obravnaval.

Prav tako pove, da je dobil odgovor, da v kolikor svetnik predlaga pobudo, da mora biti na seji tudi prisoten in pobudo obrazložiti.

Predsednik pove, da se mu ne zdi logično, da obravnavamo pobude tistih, ki jih je podal in ga na sejo sploh ni.

Ga. Marinčič doda, da bi se morale pobude, tudi tiste poslane po elektronski pošti, uvrstiti na dnevni red pod točko pobude in predlogi ter o njih sprejeti sklep.

 

Sklep 1/1

Zapisnik 11. redne seje se sprejme v predlagani obliki, z upoštevanjem pripombe g. Olovca.

Prisotnih 11 svetnikov.

Glasovanje:

ZA: 10; PROTI: 0

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

Ad 2.

 

Predsednik je že na prejšnjih sejah pozval člane odbora za meje, da skličejo sestanek. Do sedaj tega še vedno niso storili.

G. Mežič je pozval g. Arh Boruta in g. Olovec Jožeta, kot člana sveta KS in hkrati člana odbora za meje, da se med sabo dogovorita kdo bo predsednik omenjenega odbora in tisti, ki bo skliceval sestanke ter poročal o aktivnostih, ki se bodo izvajale. Glede na predhodne kritike dela sveta KS glede ureditve meje med sosednjima KS s strani g. Olovca predlaga, da naj omenjeni član sveta prevzame aktivnosti ter skliče odbor za meje in določi nadaljne delo odbora.

G. Olovec zatrdi, da on ne bo sklical in vodil omenjeni odbor ter da naj ga prevzame g. Arh.

G. Arh se za predsedovanje ni odločil, zato vodenje prepusti g. Olovcu, ki pa prav tako funkcije ne želi sprejeti. G. Olovec izjavi, da bi bil pripravljen sprejeti to odgovornost samo v primeru, da se odbor za meje preimenuje v odbor za združevanje.

Po daljši razpravi se je g. Arh odločil, da bo on sklicatelj prvega sestanka, na katerem bodo določili program dela in imenovali predsednika odbora.

 

Sklep 2/1

Začetni sestanek odbora za meje skliče g. Borut Arh.

 

Prisotnih 11 svetnikov.

Glasovanje:

ZA: 11; PROTI: 0

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

 

Ad 3.

 

Na prejšnji redni seji je predsednik svetnike pozval, da pripravijo plan dela za leto 2012.

Pove, da smo na prejšnji redni seji sprejeli sklep, da rezerviramo nekaj sredstev za začetek gradnje večnamenske dvorane v Leskovcu. V času po praznikih, se naj bi sklical sestanek vseh društev, svetnikov, župana, podžupanje in direktorice občinske uprave ter vseh tistih, ki bi lahko uporabljali dvorano ter tako pridobili dodatne informacije o aktivnostih, ki se bodo izvajale v naslednjih letih.

G. Olovec predlaga, da se za cesto pri sv. Ani rezervirajo sredstva vsaj za izkop, če že nimamo več denarja, kar bi skupaj naneslo okoli 8.000,00 eur.

Ga. Marinčič predlaga ureditev odbojkarskega igrišča na Gmajni in v kolikor bi se oba svetnika, ob pobudnici ge. Marinčič, iz Leskovca strinjala, bi za to igrišče porabili sredstva, ki so na kontu vaške skupnosti Leskovec.

G. Arh Borut predlaga, da se rezervirajo sredstva za dokončanje igrišča v Žadovinku.

Ga. Marinčič pri tej točki zapusti sejo.

G. Salmič v imenu svetnikov Velike vasi in Gorenje vasi, poda pobudo za ureditev oz. sanacijo ceste v Gorenji vasi, in sicer od križišča pri Krhinovih proti glavni cesti, v skupni izmeri približno 300 m. Prav tako predlaga nakup cevi za odvodnjavanje meteornih voda v dolžini 40 m od stičišča Veniš in Gorenje vasi – Grabnik, kar bi skupaj zneslo okoli 500,00 eur, za vkop cevi bi poskrbeli krajani sami.

V Gorenji vasi sta prav tako dva vodnjaka, ki bi jih želeli urediti, kar pa bi zneslo ca. 6000,00 eur za celotno obnovo, vendar vodnjaki trenutno niso prioritetni. Predlaga, da se uredijo postopoma, kakor bodo dopuščala sredstva.

G. Kranjčevič ponovno podaja pobudo za ureditev ceste k Dimčevim v Nemški gori. Pobudo je posredoval že lani in dobil odgovor, da bi se k obnovi pristopilo skupaj s KS Senuše. Od njih smo dobili odgovor, da za omenjeno cesto, ki vodi samo do ene stanovanjske hiše, trenutno nimajo sredstev in v naslednjem letu še ni v planu asfaltiranja. Ponovno pa je podal tudi pobudo za ureditev avtobusnega postajališča v Ivandolu.

G. Kranjčevič prav tako predlaga preplastitev ceste v Kobilah, in sicer od Šribar Alojza do Božič Jožeta, v dolžini 120 m in širini 2,5 m.

G. Kerin je že na 5. redni seji podal pobudo za ureditev ceste v Selcah, od Kerin Alojza do Kerin Ivana. Skupna investicija (ureditev tampona, asfalta in muld) bi stala ca. 17.000 eur.

Prav tako je podal pobudo tudi za ureditev vaške poti v Selcah, pri Božič Jožetu in Božič Stanetu. Na tej poti bi bilo potrebno urediti drenažo in vgraditi tampon.

G. Olovec se z planom za naslednje leto ne strinja, ker želi, da se cesta, ki vodi do cerkve sv. Ane uredi v celoti, za kar pa nimamo sredstev.

Predsednik vpraša svetnike ali se strinjajo, da ves denar, ki je planiran za investicije v naslednjem letu vložimo v omenjeno cesto, kar posledično prinese neuresničitev njihovih planov. Svetniki se s predlogom niso strinjali.

G. Olovec je po nestrinjanju s predlaganim predlogom protestno sejo zapustil, svetniki so nato nadaljevali z razpravo.

Po krajši razpravi je predsednik predlagal naslednji sklep:

 

Sklep 3/1

Za investicije v naslednjem letu se rezervirajo sredstva za ureditev poti k cerkvi sv. Ane (7000,00 eur), za dokončanje obnove igrišča v Žadovinku (1500,00 eur) ter rezervirajo se sredstva za večnamensko dvorano v Leskovcu (1500,00 eur).

Prisotnih 9 svetnikov.

Glasovanje:

ZA: 9; PROTI: 0

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

 

 

Ad 4.

 

Predsednik je besedo predal g. Arh Borutu, ki je svetnikom povedal, kako naj bi potekala obnova igrišča v Žadovinku in kako bodo porabljena sredstva, ki so bila rezervirana v letošnjem letu.

Dela naj bi se pričela takoj v začetku novembra oz. takoj ko bo vreme dela dopuščalo. G. Arh se je na občini pozanimal tudi o tem, ali potrebuje kakšne papirje za ureditev in dobil odgovor, da v kolikor gre za obnovo, papirjev ne potrebuje.

Za omenjeno obnovo je G. Arh povprašal tudi krajane ter želel pridobiti tudi njihovo mnenje. Povedal je, da so krajani navdušeni nad tem, da se bo igrišče, ki trenutno oddaja negativen zgled, uredilo in da bo namenjeno svojemu namenu. Najboljša podlaga za igrišče bi bil asfalt, tudi z vidika vzdrževanja, na katerem bi se lahko izvajali različni športi, prav tako pa bi se na igrišču lahko igrali šolski otroci, kar bi bilo z vidika varnosti in oddaljenosti od glavne ceste najbolj primeren kraj.

G. Arh je za obnovo zbral ponudbe različnih izvajalcev in se na podlagi tega odločil za najugodnejšega, ki naj bi v tem letu začel z obnovo ograje.

Predsednik je spraševal, koliko so krajani pripravljeni stopiti k obnovi in koliko bodo s svojim delom  k temu prispevali. Tako se pokaže, koliko spoštovanja in odgovornosti prejmejo tisti, ki so k delu tudi aktivno vključeni. V dosedanji praksi so marsikatere vaške skupnosti pozitivno sprejele, da tudi same, s svojim delom, pomagajo za pridobitev, ki se pri njih izvaja in da bi bilo pošteno, da se to pričakuje tudi od krajanov Žadovinka.

G. Arh mu odgovori, da v Žadovinku na pomoč krajanov ne moremo računati, kajti v preteklosti so bili že večkrat prevarani s strani posameznikov iz njihovega kraja. Od njih prav tako ne moremo pričakovati, da bi z denarjem vlagali v  igrišče, ki je v lasti KS.

Po obrazložitvi je predsednik predlagal:

 

Sklep 4/1

Za obnovo igrišča v Žadovinku se odobrijo sredstva, ki smo jih rezervirali na 6. redni seji.

Prisotnih 9 svetnikov.

Glasovanje:

ZA: 9; PROTI: 0

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

 

Predsednik je pred nastopom zime in zimskih nevšečnostih poudaril, da je potrebno poskrbeti za izvajanje zimske službe. Podal je nekaj podrobnosti v zvezi z organizacijo in problemi, ki so se pokazali v preteklosti. Najbolj optimalen predlog je, da se za izvajanje zimske službe izbere isti izvajalec, ki bo čistil tudi občinske ceste, kar pomeni, da ne pride do zapletov oz. časovnih zamikov čiščenja ter do negodovanja zaradi prevoznosti poti. Cena storitve je enaka kot za občinske ceste. Za ostale poti ostane tako kot do sedaj.

 

Sklep 4/2

Za izvajanje zimske službe se izberejo isti izvajalci kot lani.

Prisotnih 9 svetnikov.

Glasovanje:

ZA: 9; PROTI: 0

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

Predsednik je svetnikom posredoval tudi informacijo o novoletnem koncertu, ki mu jo je posredovala ga. Marinčič in bo 28.12. ob 17. uri v cerkvi v Leskovcu. Lani smo se nekako pogovarjali, da bi koncert postal tradicionalni. Nastopali bi pevci Mešanega pevskega zbora župnije Leskovec in Pevski zbor iz Rake, ki bi s svojim nastopom podali zahvalo za pomoč, ki smo jo odobrili za njihov koncert v Podbočju. Za krajane bi po koncertu pripravili tudi manjšo pogostitev v organizaciji KS.

Po obrazložitvi predsednik poda naslednji sklep:

 

Sklep 4/3

Novoletni koncert se izvede v predlagani obliki.

Prisotnih 9 svetnikov.

Glasovanje:

ZA: 9; PROTI: 0

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

Predsednik predlaga, da bi ob koncu leta organizirali zaključek leta, ki ga lani nismo imeli, da se po napornem letu tudi skupaj poveselimo in zaključimo delo za letos.

Zadolžil je strokovno sodelavko, da poišče primerno lokacijo in ponudbo s strani gostincev.

Svetniki se s predlogom strinjajo.

 

G. Kerin je podal pobudo za nakup 20m3 peska v Selcah, katerega bi potrebovali za zasip cevi, katere so ravnokar vkopali.

Predsednik poda informacijo, da je rezerviranih sredstev za pesek še na razpolago ter predlagal naslednji sklep:

 

Sklep 4/4

Za nakup peska, ki bo porabljen v Selcah, se odobrijo sredstva v višini 125,00 eur iz konta rezervacij.

Prisotnih 9 svetnikov.

Glasovanje:

ZA: 9; PROTI: 0

Predlagani sklep je bil sprejet.

 

Ad. 5

Ga. Pavkovič pove, da so v Veliki vasi postavili milni kamen iz rimskih časov, tako da je prav, da smo na pridobitev ponosni in da se s slikami, ki bodo objavljene na naši spletni strani o tem obvesti tudi ostale krajane naše KS.

G. Kranjčevič je podal pobudo za postavitev table v Brezovski gori. S strokovno sodelavko bosta pobudo posredovala pristojnim službam.

 

Seja je bila končana ob 22.00 uri.

 

 Zapisala:

Monika Žokalj

 

 

Predsednik sveta KS Leskovec pri Krškem

Bojan Mežič, l.r.

 

 

Leskovec pri Krškem, 1.11.2011

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija