ZAPISNIK

7. redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem,
ki je bila v sredo 20.4.2011 ob 19.00 uri v prostorih KS Leskovec.


Predlagani dnevni red:


1. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 6. redne seje sveta KS
2. Donacije društvom
3. Krajevni praznik 2011
4. Priznanja KS 2011
5. Pobude in predlogi
6. Razno


Prisotni so bili pred. Bojan Mežič, Andrej Salmič, Alojz Kerin, Mirjana Marinčič, Jože Mežič, Borut Arh, Iztok Arh (se je pridružil pri 3. točki), Petar Dumenčić, Jožica Bogovič, Ivan Kranjčevič, Stanislava Pavkovič (se je pridružila pri 2. točki)  ter strokovna sodelavka Monika Žokalj.


Odsoten je bil g. Jože Olovec.


Po ugotovljeni sklepčnosti in sprejetem dnevnem redu je predsednik začel z vodenjem seje. 


Ad 1.


Predsedujoči je svetnike pozval k oddaji pripomb in predlogov na zapisnik 6. redne seje.


G. Salmič je podal pripombo na sklep 4/8. Pravi, da smo v razpravi omenjali, da so sredstva, ki so namenjena za igrišče v Žadovinku, rezervirana iz konta investicij in bi bilo prav, da se vsebina sklepa dopolni. Glasi naj se: za obnovo igrišča v Žadovinku se rezervirajo sredstva v višini 4.000,00 eur iz konta investicijsko vzdrževanje.


G. Kerin je podal pripombo na sklep 4/2. Pravi, da bi bilo potrebno dopisati, da se odobrena sredstva porabijo za dokončanje del (zakop cevi) v Selcah.


Prav tako je g.  Kerin dodal, da pri sklepu 7/1 ni bil proti, ampak je bil vzdržan in prosi za popravek.


Pred. Mežič mu je obrazložil, da je glasovanje možno samo z odločitvijo ZA ali PROTI, tako da se omenjeni sklep ne spremeni.


Ostali svetniki na zapisnik niso imeli pripomb, zato je predsednik dal na glasovanje naslednji sklep.


Sklep 1/1
Zapisnik 6. redne seje se sprejme v predlagani obliki z upoštevanjem nekaterih pripomb.


Sklep je bil sprejet.
9 glasov ZA.


Ad 2.


Dne, 14.4.2011, se je v prostorih krajevne skupnosti sestala komisija za dodeljevanje finančne pomoči društvom. Komisijo sestavljajo ga. Mirjana Marinčič, g. Ivan Kranjčevič in g. Jože Mežič.


Do 31.3.2011, je na naslov krajevne skupnosti prišlo 10 pisnih vlog in 1 vloga, ki je bila poslana po elektronski pošti in ni bila obravnavana, saj ni poslana v skladu s pravilnikom o dodeljevanju finančne pomoči društvom.


Prav tako se ni obravnavala vloga, ki ne izpolnjuje osnovnega kriterija, in sicer, da mora imeti društvo sedež v krajevni skupnosti Leskovec.


Pri tej točki se pridruži ga. Stanislava Pavkovič. 


Po pregledu vseh vlog je komisija ugotovila, da so bile popolne samo 3 vloge, zato predlaga, da se vsa ostala društva z dopisom zaprosi za dopolnitev v 8-ih delovnih dnevih.


Po preteku tega zaprosila, se bo ponovno sestala komisija, ki bo določila višino finančne pomoči določenemu društvu.


Po obrazložitvi je predsednik predlagal sprejetje sklepa.


Sklep 2/1
Omenjena društva, ki niso oddale popolne vloge, se z dopisom pozove k dopolnitvi v 8-ih delovnih dnevih.


Sklep je bil sprejet.
10 glasov ZA.


Ad 3.


Ga. Žokalj je svetnikom podala datume nekaterih prireditev, ki so že potrjene in se tradicionalno izvajajo vsako leto v okviru krajevnega praznika. Tako bo 28.5.2011 začetek V. likovne kolonije, ki jo organizirata zakonca Šribar iz Kobil in bo združena s pohodom po krajevni skupnosti. Prav tako, pa bo isti dan Strelsko društvo organiziralo pokal KS Leskovec v streljanju z zračno puško na strelišču v OŠ Leskovec.


V četrtek, 2.6.2011, bo Društvo prijateljev mladine organiziralo dobrodelno prireditev Žarki srca.


V petek, 3.6.2011, bo svečana seja v prostorih OŠ Leskovec na kateri bodo podeljena tudi priznanja krajevne skupnosti. Po svečani seji bo organizirana gledališka igra in pogostitev za obiskovalce.


V soboto, 4.6.2011, bodo člani Kulturnega društva Leskovec, pri vodnjaku v Leskovcu, organizirali literarni večer Leskovčana dr. Jožeta Strgarja.


V soboto, 11.6.2011, pa bo odprtje razstave »Ne pozabimo«, ki jo prav tako organizirata zakonca Šribar iz Kobil.

V planu je še nekaj prireditev, ki pa do začetka seje niso bile potrjene in se bodo obravnavale na naslednji redni seji, ko bo predstavljen že končen seznam vseh prireditev.


Pri tej točki se pridruži g. Iztok Arh, ki se je pred sejo opravičil za zamudo.

Predsednik je pozval svetnike, da tudi sami podajo kakšen predlog za prireditev, ki bi se izvedla v času krajevnega praznika.

Ga. Marinčič je pozvala g. Boruta Arha, da gasilsko društvo Leskovec organizira neko šaljivo gasilsko tekmovanje.


G. Arh ji je odgovoril, da se bodo v mesecu maju udeležili kar nekaj tekmovanj in ne bodo imeli dovolj časa za organizacijo še tega tekmovanja. Predlaga pa, da se le-to organizira v oktobru – mesecu požarne varnosti.


Svetniki so predlagali praznovanje krajevnega praznika skozi vse leto, tako da bi bila vsak mesec ena prireditev, vendar pri tem nastanejo večji stroški obveščanja prebivalcev.


Pred. Mežič predlaga, da se letošnji krajevni praznik izvede tako kot leta do sedaj. Prihodnje leto, v kolikor bodo svetniki to želeli, pa se oblika praznovanja spremeni.


Po obrazložitvi in predstavitvi dogodkov ob krajevnem prazniku je predsednik predlagal sprejetje naslednjega sklepa.


Sklep 3/1
Odbor za prireditve pripravi končni seznam prireditev ob krajevnem prazniku. Svet KS se s predlaganimi prireditvami strinja.


Sklep je bil sprejet.
11 glasov ZA.


 Ad 4.

Pred. Mežič je svetnike pozval k oddaji predlogov za priznanja ob krajevnem prazniku. V tem mandatu smo sprejeli spremembo pravilnika za podeljevanje priznanj, in po novem podeljujemo zlato, srebrno in bronasto priznanje za aktivno delovanje na različnih področjih.


Ga. Marinčič je predlagala, da bi se podeljevala 3 priznanja za društva in 3 priznanja za posameznike, kadar je zelo uspešno leto in je veliko kandidatov, ki si priznanje zaslužijo.


Svetniki se z njenim predlogom niso strinjali, kajti zelo hitro se bo lahko zgodilo, da nagrajencev več ne bomo mogli predlagati, ker bi bili že nagrajeni in kandidatov za naslednje leto bo kaj hitro zmanjkalo.


Svetniki so bili pozvani tudi k odločitvi, ali se razpis za priznanja, poleg objave na oglasni deski in na spletni strani, objavi tudi v časopisu Posavski obzornik, katerega stroški bi znašali 360,00 eur, s čimer se svetniki niso strinjali in so mnenja, da ostane obveščanje glede razpisa tako kot do sedaj.


Po razpravi je predsednik predlagal sprejetje naslednjega sklepa:


Sklep 4/1
Svetniki so bili seznanjeni z razpisom za podelitev priznanj ob krajevnem prazniku v letu 2011. Do naslednje redne seje, svetniki posredujejo še ostale predloge.


Sklep je bil sprejet.
11 glasov ZA.


Ad 5.


Predsednik je svetnike pozval k oddaji predlogov in pobud.


G. Borut Arh je prinesel predračune za ureditev igrišča v Žadovinku, ki zajemajo obnovo škarpe oz. celotno zamenjavo, nakup športne opreme in zaščitno mrežo.


V letošnjem letu imajo rezerviranih 4.000,00 eur iz konta investicij in 1.000,00 eur iz konta vaških skupnosti.


G. Arh predlaga, da se letos uredi škarpa, ki je nujna obnove, vse ostalo pa v prihajajočih letih.


Ga. Bogovič pri tej točki zapusti sejo.


Pred. Mežič je prebral zahvalo vrtca Vila in Pika Nogavička za pomoč pri nakupu stojal za kolesa. Za nakup smo se odločili, da bi starše, otroke in ostale spodbudili k zdravemu načinu življenja, za kar so nam v obeh enotah vrtca izjemno hvaležni in zahvalni.


S strani konjeniškega kluba Posavje smo prejeli prošnjo za finančno pomoč. V času občinskega praznika bodo organizirali tradicionalno kasaško prireditev na hipodromu Brege.


Pred. Mežič je vlogo prebral in svetnike pozval k odločitvi, ali so mnenja, da se jim finančno pomaga.


Svetniki se s predlogom niso strinjali, kajti omenjeni klub ni v naši KS in njihova prireditev nima velikega pomena pri prepoznavnosti Leskovca.


Pred. Mežič je predstavil pobudo g. Jeršič Jožefa. Le-ta je podal pobudo za ureditev ceste 693803 (JP2). Cesta je v naši pristojnosti in je kategorizirana.  Ker omenjena pot ni prioritetnega pomena in jo nimamo v letošnjem planu, uporablja   jo pa malo krajanov je predsednik predlagal, da se za ureditev poti namenijo sredstva za nakup gramoza (80 – 100 m3), za prevoz in razgrebanje pa naj poskrbi pobudnik sam.

Pobudo za ureditev ceste v Volovniku je podal tudi g. Arh Ladi iz Kobil. Omenjena pot – cesta je kategorizirana. Za ureditev bi bilo potrebno ca 40 m3 gramoza, za prevoz in razgrnitev poskrbi pobudnik sam. 


Gramoz se odobri iz rezervacije, ki smo jo sprejeli na 6. redni seji.

Po podanih predlogih in pobudah je predsednik predlagal sprejetje naslednjih sklepov:


Sklep 5/1
Na pobudo g. Jeršič Jožefa se odobri nakup peska v količini do 100 m3, v znesku do 624,00 eur. Za prevoz in razgrnitev poskrbi pobudnik sam.


Sklep je bil sprejet.
10 glasov ZA.

Sklep 5/2
Na pobudo Arh Ladislava iz Kobil se odobri nakup 40 m3 peska, v znesku do 250,00 eur. Za prevoz in razgrnitev poskrbi sam. 

Sklep je bil sprejet.
10 glasov ZA.



Ad 6.


Predsednik je svetnikom podal informacijo o izvedeni čistilni akciji, ki je bila v soboto, 16.4.2011. V Leskovcu so na zbirno mesto prišli samo 3-je prebivalci, zato je čiščenje pri gradu in mavzoleju odpadlo.


Pohvaliti pa je potrebno člane PGD Leskovec, ki so uredili in očistili okolico gasilskega doma ter člane PGD Velike vasi, ki so ob pomoči vaščanov družno očistili svoj kraj z okolico.


Pred. Mežič je svetnikom povedal, da se je 18.4.2011 v imenu Sveta KS udeležil praznovanja 100-letnice ga. Bogataj iz Leskovca. V znak pozornosti ji je podaril šopek in predal voščilo.


G. Kranjčevič je podal pobudo za ureditev udarne jame na cesti Brezje - Brezovska Gora, malo pred odcepom za Kobile in popravilo usmerjevalne table za smer Kobile v Brezovski Gori (pri Babičevi zidanici).


Omenjene pobude se podajo pristojnim službam.

 


Seja je bila zaključena ob 21:30 uri.


Zapisala:             
Monika Žokalj


Predsednik Sveta KS Leskovec pri Krškem
Bojan Mežič, l.r.


Leskovec pri Krškem, 3.5.2011

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija