ZAPISNIK

3. redne seje sveta KS Leskovec pri Krškem,
ki je bila v ponedeljek 6.12.2010 ob 19.00 uri v prostorih KS Leskovec.


Predlagani dnevni red:

1. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 2. redne seje sveta KS
2. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 1. korespondenčne seje sveta KS
3. Sprejetje sklepa o potrditvi zapisnika 2. korespondenčne seje sveta KS
4. Odbori in komisije
5. Sejnine
6. Sprejetje finančnega načrta 2011
7. Prerazporeditev finančnih sredstev
8. Božično – novoletni koncert
9. Dopis Društva Sožitje Krško
10. Pobude in predlogi
11. Razno



Prisotni so bili pred. Bojan Mežič, Andrej Salmič, Alojz Kerin, Mirjana Marinčič, Stanislava Pavkovič, Borut Arh, Iztok Arh, Petar Dumenčić, Jože Olovec ter strokovna sodelavka Monika Žokalj.
Odsotnost so opravičili Ivan Kranjčevič, Jože Mežič in Jožica Bogovič.

Po ugotovljeni sklepčnosti in sprejetem dnevnem redu je predsednik začel z vodenjem seje. 


Ad 1.

Predsedujoči je svetnike pozval k oddaji pripomb in predlogov na zapisnik 2. redne seje.

G. Olovec poda pripombo, da trenutni statut KS Leskovec ni v skladu z zakonom o lokalni samoupravi.

Ostali svetniki na zapisnik niso imeli pripomb, zato je predsednik dal na glasovanje naslednji sklep.


Sklep 1/1
Zapisnik 2. redne seje se sprejme v predlagani obliki, z upoštevanjem pripombe g. Olovca.


Sklep je bil sprejet z 9 glasovi ZA.


Ad 2.

Predsedujoči predlaga sprejetje zapisnika 1. korespondenčne seje sveta KS. 
Ker pripomb na zapisnik ni bilo, je dal na glasovanje naslednji sklep.


Sklep 2/1
Zapisnik 1. korespondenčne seje sveta KS Leskovec se potrdi v predloženi obliki.


Sklep je bil sprejet z 9 glasovi ZA.



Ad 3.

Predsedujoči predlaga sprejetje zapisnika 2. korespondenčne seje sveta KS. 
Ker pripomb na zapisnik ni bilo, je dal na glasovanje naslednji sklep.


Sklep 3/1
Zapisnik 2. korespondenčne seje sveta KS Leskovec se potrdi v predloženi obliki.


Sklep je bil sprejet z 9 glasovi ZA.



Ad. 4

Svetniki so po pošti prejeli predlog imenovanja delovnih teles KS Leskovec. Predsedujoči svetnike pozove, da podajo pripombe in predloge.


G. Olovec meni, da bi bilo dobro, da k odboru za cesto Gmajna – Zajčki dodamo g. Arh Marjana, ki razpolaga z veliko dokumentacije na tem področju.


G. Mežič B. pravi, da je govoril z g. Kerinom iz Gorenje vasi, ki ni zainteresiran za omenjenim članstvom, tako da se ga v odbor za ceste in varnost v cestnem prometu ter kategorizacijo cest ne imenuje.


Ga. Marinčič poudarja, da mora biti v odboru za organizacijo prireditev tudi moški, tako da bi dodala g. Bojana Mežiča in g. Boštjana Arha.


Sklep 4/1
Zasedba delovnih teles se sprejme v predlagani obliki.


Sklep je bil sprejet z 9 glasovi ZA.



Ad. 5

Na 2. redni seji se je obravnavala tematika sejnin kjer pa nismo določili način izplačila (mesečno, trimesečno, polletno, letno), zato je predsedujoči svetnike pozval k oddaji predlogov glede izplačevanja sejnin.

Po krajši razpravi so svetniki sprejeli dogovor, da se izvede izplačilo polletno, zato je predsednik predlagal naslednji sklep.

Sklep 5/1
Znesek sejnin se svetnikom izplačuje polletno.


Sklep je bil soglasno sprejet z 9 glasovi ZA.



Ad. 6

Ponovno je bila obravnavana tematika finančnega načrta za leto 2011. Na prejšnji seji se je svetnikom podala informacija o sestavi FN in predvidenih zneskih na določenem kontu.


G. Olovec je mnenja, da je na kontu lokalne samouprave preveč sredstev in da bi morala biti sredstva drugače razporejena. Tako naj bi večino denarja bilo razporejenih na vaške skupnosti, tekoče vzdrževanje cest in finančna pomoč društvom. Po njegovem mnenju pa KS Leskovec daje najmanj denarja za vzdrževanje cest.


Ga. Marinčič pove, da KS ni dolžna financirati društva, ki nič ne delajo in da je nujno potrebno pravilnik spremeniti in dodelati.


G. Mežič B. ponovno pozove člane komisije za dodeljevanje finančne pomoči društev, da pripravijo osnutek novega pravilnika do naslednje redne seje.


G. Olovec je mnenja, da bi bilo potrebno zmanjšati višino sredstev, ki so namenjena organizaciji krajevnega praznika in novoletne prireditve, hkrati pa se tudi sprašuje ali je potrebno, da ima KS zaposleno strokovno sodelavko ter kakšne so njene naloge oz. na podlagi katerih kriterijev je sprejeta v delovno razmerje?


Predsedujoči poda odgovor, da je sprejeta v skladu z veljavnim statutom KS, izbira je bila izvedena na podlagi opisa del in nalog za omenjeno delovno mesto. Razpis je bil izveden v skladu z zakonodajo po odpovedi prejšnje strokovne sodelavke. Na razpis se je prijavilo več kandidatov in kandidatk, komisija pa je na podlagi kriterijev sprejela kot je. Povedal je tudi, da so sredstva na določenih kontih planirana, kar pa ne pomeni, da se bodo tudi v omenjeni višini porabila ter da se med letom delajo prerazporeditve na konte kjer je potreba po sredstvih.


G. Kerin doda, da bi bilo v bodoče imeli pogodbeno strokovnega sodelavca, trenutno pa ne moremo spremeniti situacije. Predlaga, da bi ob iskanju njene naslednice, preučili tudi to možnost.


Po daljši razpravi, je dal predsednik na glasovanje naslednji sklep.


Sklep 6/1
Finančni načrt za leto 2011 se sprejme v predlagani obliki.


Sklep je bil sprejet z 7 glasovi ZA in 2 glasovoma PROTI.

 

Ad. 7

Ker na nekaterih kontih primanjkuje denarnih sredstev, na nekaterih pa je višek, je strokovna sodelavka pripravila prerazporeditev sredstev, ki bodo namenjena operativi, pretežno  zimski službi in nakupu peska za vzdrževanje cest.

Predsedujoči je svetnikom prebral predvidene  prerazporeditve, ki jih je pripravila strokovna sodelavka ter pozval svetnike k razpravi.

Po krajši razpravi je predsedujoči predlagal:


Sklep 7/1
Prerazporeditve finančnih sredstev se sprejmejo v predlagani obliki.


Sklep je bil soglasno sprejet z 9 glasovi ZA. 


Ad. 8

Kot vsako leto, smo tudi letos ob zaključku leta pristopili k izvedbi prireditve za naše krajane.
Svetnikom je bila podana informacija o aktivnostih ter pripravi božično – novoletnega koncerta v cerkvi Žalostne Matere božje v Leskovcu. Predsedujoči in tajnica sta povabila k sodelovanju več vokalnih in drugih skupin, ki bi bile pripravljene sodelovati na omenjeni prireditvi. Povabilu so se odzvali in potrdili nastop naslednji izvajalci: Vokalna skupina  Srake z Rake, Koledniki iz Bušeče vasi, Cerkveni pevski zbor in otroški cerkveni pevski zbor iz Leskovca. Z omenjenim predlogom sva obvestila tudi g. Ludvika Žagarja, župnika, ki se je tudi strinjal s predvidenim programom. Koncert bo 28.12.2010 ob 17. uri v cerkvi.
Obrazložila sta tudi finančno konstrukcijo izvedbe prireditve. Načrtovani stroški naj ne bi presegli 1.500 € (honorarji nastopajočim, pogostitev, reklamni material, stroški pravnih postopkov, Sazas ipd.)

Sledila je razprava.

Ga. Marinčič meni, da se za pogostitev obiskovalcev koncerta vključi Aktiv kmečkih žena in vinogradniško društvo Veliki Trn, glede na to, da delujejo v naši KS.

Po krajši razpravi predsednik predlaga naslednji sklep.


Sklep 8/1
Božično- Novoletni koncert se izvede glede na predstavljeni program. Za organizacijo se odobrijo sredstva v višini 1.500,00 €.


Sklep je bil soglasno sprejet z 9 glasovi ZA.



Ad. 9

Prejeli smo dopis za finančno pomoč društva Sožitje iz Krškega, ki sodi v eno izmed najtežavnejših humanitarnih invalidskih organizacij v občini, katerega glavna skrb je pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju, za katere skrbijo ne glede na njihovo starost – od rojstva do smrti. Ob novem letu prirejajo skromno obdaritev svojih varovancev, kar pa je povezano s finančnimi sredstvi, za kar so se obrnili na KS. Prosijo za pomoč v okviru zmožnosti KS.
Predsedujoči poda svoje mnenje, da omenjena organizacija skrbi tudi za ljudi iz naše KS ter da je potrebno takšno društvo, ki delujejo na humanosti do sočloveka tudi podpirati na lokalnem nivoju v skladu z zmožnostmi. Predlaga, da se jim nakaže finančna pomoč v višini med 100,00 in 200,00 eur, kajti več sredstev nam naš proračun ne omogoča.


Sledi razprava.


G. Dumenčić meni, da je čedalje več prošenj za finančno pomoč in da bo tega v bodoče še več. Predlaga, da se jim finančno pomaga v višini 100 € hkrati pa, da nam posredujejo spisek varovancev iz naše KS.

Po krajši razpravi predsednik predlaga naslednji sklep.


Sklep 9/1
Društvu Sožitje Krško se nakaže 100,00 eur, hkrati pa se jih zaprosi za spisek  varovancev iz naše KS.


Sklep je bil soglasno sprejet z 9 glasovi ZA.



Ad. 10

G. Olovec je svetnikom že po elektronski pošti poslal kar nekaj pobud, s katerimi bi želel, da se uredi določena problematika v KS, in sicer:

1.) Postavitev table Krajevne skupnosti Leskovec,
2.) Ureditev Vrtnarske ulice,
3.) Ureditev ulice Anke Salmič proti cerkvi Sv. Ane,
4.) Problematika parkirišča pri Pošti Leskovec,

Predsedujoči mu je podal odgovore na predstavljene pobude, in sicer;

1.) Pregledna tabla naše KS je bila že postavljena na zelenico pri cerkvi na trgu, močan veter pred nekaj časa pa je omenjeno tablo prevrnil in tako je zopet pristala pri Jožefovi dvorani, kjer se bo spomladi lahko postavila nazaj. Narediti je potrebno močnejše betonske temelje.

2.) S problematiko omenjenega odseka Vrtnarske ulice smo bili seznanjeni in je v planu rešitve v tem mandatu. Problem je večplasten in se nanaša predvsem na lastništvo določenega dela zemljišča. Posredovano je bilo že na občino, ker je v njeni pristojnosti. KS bo pomagala k rešitvi v skladu s pristojnostmi.

3.) Ureditev omenjene ulice je svet KS že obravnaval, ker pa na omenjeni trasi ni lastništvo urejeno je bil predlog, da se k reševanju pristopi postopoma,da se skliče sestanek vseh, ki mejijo na omenjeno pot in se najde optimalna rešitev. Člani sveta KS prevzamejo pobudo.
G. Olovec predlaga, da se svetniki iz Leskovca sestanejo z lastniki, katerimi bodo predstavili dejstva in se dogovorili o nadaljnjih aktivnostih.

4.) Z ureditvijo parkirišča pri Pošti se je svet ukvarjal že v poletnem času. Predsednik je sodeloval na sestanku, ki ga je sklical lastnik parcele, sodelovali so najemniki lokalov. Ker je interes KS tudi, da se to reši v korist vseh krajanov, kar pa ne morem trditi za najemnike poslovnih prostorov. V pogledih je prišlo do nesoglasij tako, da smo se z lastnikom  dogovorili, da precizira željo oz. pričakovanje glede ureditve tega dela. Problem je tudi s strani Pošte.

G. Olovec se bo sestal z g. Sršenom in na naslednji redni seji poročal o rezultatu pogovora.


Ad. 11

Predsedujoči je prebral dopis, ki smo ga prejeli iz občine Krško, za predlaganje kandidatov za sodnike porotnike na Okrožnem sodišču v Krškem.

Svetnike je pozval, naj premislijo in predlagajo kandidate ter da vso potrebno dokumentacijo prejmejo v pisarni KS.


Prav tako je potrebno imenovati člana za Odbor Kabelsko distribucijskega sistema občine Krško.

Svetniki so pozvani k oddaji predlogov.

Predsednik predlaga g. Kranjčevič Aleša za člana KDS, ter se zaveže, da bo z njim tudi kontaktiral.


Ga. Pavkovič je ponovno opozorila na problematiko v Veliki vasi. Pravi, da bi bilo potrebno postaviti oglasno desko, kajti zdaj plakatirajo tudi na zato neprimernih mestih (stavba mlekarne). Opozorila je tudi na problem hitrosti na uvozu v vas iz smeri Drnovega, Rake in  Leskovca. Predlaga, da se omeji hitrost z fizičnimi ovirami ( prometne znake se ne upošteva), ker jo resno skrbi, da bo prišlo do tragedije, potem bo prepozno.

- Pobudo bomo posredovali pristojnim službam.


G. Salmič predlaga postavitev Žurnalovega stojala z brezplačnimi časopisi pri gasilskem domu in prosi strokovno sodelavko, da se pozanima kdo ga postavlja in kakšni so pogoji. 
- Strokovna sodelavka se bo informirala v zvezi z pogoji za postavitev

 

 Seja je bila zaključena ob 22:00 uri.

 


Zapisala:             
Monika Žokalj

Predsednik Sveta KS Leskovec pri Krškem

Bojan Mežič, l.r. 



Leskovec pri Krškem, 9.12.2010

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija