ZAPISNIK

1.    (konstitutivne) seje sveta KS Leskovec pri Krškem,
ki je bila v torek 26.10.2010 ob 20.00 uri v prostorih KS Leskovec.



Predlagani dnevni red:

1.    Poročilo volilne komisije
2.    Konstituiranje sveta
3.    Razno


Prisotni so bili vsi člani sveta KS Leskovec in sicer Jože Mežič, Andrej Salmič, Alojz Kerin, Jožica Bogovič, Mirjana Marinčič, Stanislava Pavkovič, Borut Arh, Ivan Kranjčevič, Iztok Arh, Petar Dumenčić, Jože Olovec, Bojan Mežič, Ivan Pečnik kot predsednik volilne komisije ter strokovna sodelavka Monika Žokalj.

Monika Žokalj je na začetku vsem svetnikom vročila potrdilo Občinske volilne komisije o izvolitvi za člana sveta KS Leskovec na lokalnih volitvah 10.10.2010.


Ad 1.

G. Ivan Pečnik, predsednik volilne komisije, je predstavil uradne rezultate volilne komisije in še enkrat ponovil kateri svetniki so bili izvoljeni v posameznem kraju.

Novo izvoljenim svetnikom je zaželel uspešno delo v novem svetu, predvsem pa strpno in korektno dogovarjanje in predlagal naslednji sklep.

Sklep 1/1
Poročilo volilne komisije se sprejme v predlagani obliki.


Sklep je bil sprejet z 12 glasovi ZA. 

Ad 2. 

Skladno z 18. členom statuta, ki določa, da do izvolitve predsednika vodi sejo najstarejši član sveta, je vodenje seje prevzel g. Jože Mežič.

Predsedujoči g. Jože Mežič je najprej vse pozdravil ter predlagal izvolitev predsednika sveta KS. Podal je pravila glede glasovanja in sicer, da sta na voljo dve vrsti glasovanja, javno ali tajno. Po krajši razpravi so bili člani mnenja, da naj se kandidati javno predlagajo, glasovanje pa naj poteka tajno- z glasovalnimi lističi zato je predlagal naslednji sklep.

Sklep 2/1
Glasovanje se izvede tajno.


Sklep je bil soglasno sprejet z 12 glasovi ZA.


Predsedujoči je pozval svetnike, da podajo predloge za predsednika KS.

Ga. Mirjana Marinčič predlagala g. Bojana Mežiča in  g. Boruta Arha, g. Petar Dumenčić pa je predlagal Jožeta Olovca. Predlagani kandidati so sprejeli kandidaturo. 

Predsedujoči je predlagal volilno komisijo v sestavi: g. Alojz Kerin – predsednik, g. Andrej Salmič – član in ga. Jožica Bogovič – članica. Tajnica pripravi glasovalne lističe.

Pred glasovanjem je predsedujoči pozval kandidate, da predstavijo svoj program dela  in vizijo delovanja KS. 

Kot prvi se je predstavil g. Jože Olovec.

Sam je mnenja, da je ponovno čas, da predsedovanje prevzame nekdo iz Leskovca in da je sam sposoben upoštevati želje in argumente drugih ljudi, kar smatra za prednost in ne za slabost. Nadaljnje je povedal, da je potrebno negovati pozitiven odnos z občino, zagotoviti je potrebno pregled in pridobiti določen vpliv na pozidavo našega življenjskega okolja in nasprotovati pozidavam, ki so v nasprotju z interesi naših krajanov. Svet KS mora zastopati interese krajanov, posebno pozornost je potrebno nameniti izvoljenim občinskim svetnikom, vzpostaviti dobro sodelovanje s krajevno skupnostjo Krško, pomagati društvom pri razvoju in že obstoječim društvom, zlasti tistim, kjer so mladi ali delajo za mlade, poudarek je potrebno dati tudi na pregled označb krajev in naselij, preveriti prometne oznake in predlagati spremembe, rešiti problematiko javne razsvetljave, problem rent, vzdrževati investicijska dela, vzpostaviti red glede obratovalnega časa objektov v naši krajevni skupnosti, rešiti problematiko s pošto itd. 

Nadaljeval je g. Borut Arh, ki se je najprej predstavil in povedal, da je prvič v svetu KS in da nima pripravljenega plana dela, tako kot njegov predhodni kandidat g. Olovec. Tudi sam daje velik poudarek na poslušanje krajanov in njihovih želja, glede na finančne in druge zmožnosti pa bi sledilo delo po posameznih področjih. 

Kot zadnji je svojo vizijo predstavil dosedanji predsednik KS, g. Bojan Mežič. Posebnega programa ni pripravil, ker kot predsednik sveta KS ima pretežno obveznost spoštovanja in izvajanja sklepov sveta. Zavzemal se bo, da se v delo sveta KS ne bo vmešavala politika posameznih političnih strank. Od svetnikov pričakuje sodelovanje, konstruktivnost in  medsebojno spoštovanje. Prisluhnil bo vsakemu predlogu ter pomagal do skupne rešitve. Zavzemal se bo, da z občino vzpostavljen dober odnos  še nadgradimo ter tako uspešno realiziramo določene projekte, ki jih je kar nekaj odprtih in bodo v skupno dobro vsem prebivalcem naše KS, kajti od občine smo zelo finančno odvisni ker sredstva namenjena za letno delovanje KS so zelo majhna in ne dopuščajo večjih izdatkov za investicije. Prizadeval si bo tudi, da se za projekte, ki jih bi želeli realizirati na območju naše KS in ki bodo vplivali na kvaliteto bivanja v našem okolju, upoštevale pripombe kakor predlogi krajanov oz. sveta KS ter tako omogočil sobivanje v naši KS. Izpolnjeval bo sklepe sveta KS v celoti kakor bodo sprejeti ter zastopal oz. predstavljal KS na prireditvah, proslavah ipd po svojih najboljših močeh kakor je to počel že v dosedanjem mandatu.

Sledilo je glasovanje. 

Pri prvem glasovanju so kandidati dobili naslednje št. glasov:

Bojan Mežič – 6 glasov
Borut Arh – 1 glas
Jože Olovec – 5 glasov

Ugotovljeno je bilo, da nihče od kandidatov ni dobil večine glasov, zato se v drugem krogu glasovanja pomerila kandidata z največjim številom glasov iz prvega kroga. 

Sledil je drugi krog glasovanja, v katerem sta se pomerila:

g. Mežič Bojan ter g. Olovec Jože.

Po drugem glasovanju sta kandidata dobila naslednje število glasov:

Bojan Mežič – 7 glasov
Jože Olovec – 5 glasov

Pri takšnem izidu glasovanja je bil za predsednika sveta KS izvoljen g. Bojan Mežič. Člani volilne komisije, kakor tudi ostali svetniki in tajnica so čestitali novoizvoljenemu predsedniku, kateremu je bila predana beseda.

g. Bojan Mežič se je zahvalil za zaupane glasove in poudaril, da bo deloval za vse krajane in ne za lasten interes, tako kot so nekateri mnenja. Predlagal je, da je potrebno izvoliti tudi podpredsednika ali podpredsednico. 
Predlagal je go. Mirjano Marinčič, v obrazložitvi je podal njeno delovanje na večih področjih, od kulturnih do izven šolskih aktivnostih pri delu z mladimi ipd.   

Ga. Mirjana Marinčič je  kandidaturo sprejela. 

Pozvani so bili tudi ostali svetniki, da oddajo svoje predloge. 

G. Alojz Kerin predlaga  g. Jožeta Olovca . 
G. Jože Olovec je kandidaturo sprejel.

Predsednik predlaga, da je potrebno določiti način glasovanja za podpredsednika in predlaga naslednji sklep.

Sklep 2/2
Glasovanje za podpredsednika ali podpredsednico bo javno.


Sklep je bil sprejet z 12 glasovi ZA.

Sledilo je javno glasovanje. Predlagana kandidata sta prejela naslednje št. glasov:

Mirjana Marinčič – 6 glasov
Jože Olovec – 6 glasov

Ker nihče od kandidatov ni dobil večine glasov je bil podan predlog, da bi imeli dva podpredsednika. Svet se je z predlogom strinjal, zato je predsednik predlagal naslednji sklep.

Sklep 2/3
Svet KS bo imel dva podpredsednika oz. podpredsednico. Za podpredsednika se imenuje g. Olovec Jože, za podpredsednico pa ga. Marinčič Mirjana.


Sklep je bil sprejet z 12 glasovi ZA. 

Ad 3.

Predsednik B. Mežič je svetnikom povedal, da bodo svetniki prejeli potrebno gradivo( statut, pravilnike, finančni načrt itd.) na prvi redni seji. Na omenjeni seji bo tudi podrobno seznanil svetnike s stanjem v KS ipd.



Seja je bila zaključena ob 21:15 uri.




Zapisala:                                   
Monika Žokalj                                 

 

Bojan Mežič, l.r.

Pred. sveta KS Leskovec


Leskovec pri Krškem, 28.10.2010

Logotip Krajevna skupnost Leskovec

KRAJEVNA SKUPNOST LESKOVEC PRI KRŠKEM

Ulica 11. novembra 24,

8273 Leskovec pri Krškem

Ikona - email Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ikona - telefon 07 49 05 130

© 2024 KS Leskovec pri Krškem, Vse pravice pridržane. 5ka. Agencija