krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko


Moški pevki zbor Kapele otvoril letošnje Anine glasbene večere

V torek, 26. 6. 2018 je bil v leskovški cerkvi sv. Ane začetek 16. Aninih glasbenih večerov, ki jih organizirata Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec pri Krškem. Kot glasbeni gostje so nastopili člani Moškega pevskega zbora Kapele. Od leta 2011 mu s krajšo vmesno prekinitvijo poveljuje operna pevka in profesorica petja Mihaela Komočar Gorše, ki je vsa leta tudi umetniški vodja Aninih glasbenih večerov. Zbor neprekinjeno deluje že 98 let, kar je redkost ne le v Sloveniji, ampak tudi v svetu. Za seboj ima številne nastope doma in v tujini, prav tako pa so k njim prihajale v goste številne pevske zasedbe iz Slovenije in tujine. Moški pevski zbor Kapele je že nekaj časa redni predstavnik na območnih pevskih revijah, v zadnjem obdobju pa tudi na regijskih tekmovanjih, od koder vitrino krasita bronasto in srebrno priznanje. Iz s svojega bogatega repertoarja so se glasbeni gostje predstavili z različnimi zvrstmi pesmi – z duhovnimi, slovenskimi umetnimi, priredbami slovenskih ljudskim pesmi in pesmimi iz obdobja slovenske popevke. Obiskovalce večera so s svojo ljubeznijo do petja in dovršenim glasbenim izrazom resnično navdušili. Prireditev, ki jo je povezovala Mojca Pacek, se je nadaljevala s prijetnim druženjem pred cerkvijo.

Tekst: Mojca Pacek

Foto: Anton Hruševar

Več ...
 


Gostovanje Društva Slovencev Kredarica iz Novega Sada v Leskovcu

Na proslavi ob dnevu državnosti je 25. Junija, v OŠ Leskovec gostovalo Društvo Slovencev Kredarica iz Novega Sada. Po uvodnem pozdravu in čestitki domovini s strani Elze Ajduković, predsednice UO DS Kredarica, so člani društva pripravili recital ob 100-letnici smrti Ivana Cankarja, na katerem so prebirali Cankarjeve citate in lastna besedila z natečaja Skodelica kave. Na koncertu Mešanega pevskega zbora Društva Slovencev pa smo slišali slovenske ljudske, popularne in narodno-zabavne pesmi. Program, ki so ga sooblikovale tudi Pevke ljudskih pesmi KD Leskovec pri Krškem, je bil srčen in ganljiv in je marsikomu priklical solze v oči. Na koncu prireditve sta goste in obiskovalce nagovorila tudi Filip Černelč, podpredsednik KD Leskovec in Jože Olovec, predsednik KS Leskovec. Prireditev se je nadaljevala s prijetnim druženjem v avli šole.

Sicer pa so se vezi med društvoma ustvarile pred dobrim letom, ko je leskovško društvo gostovalo v Srbiji s predstavo Branislava Nušića Žalujoči ostali. Tovrstna srečanja namreč bogatijo ne le člane društev, ampak tudi druge obiskovalce prireditev. Besedilo: Mojca Pacek

Foto: Anton Hruševar

Več ...
 


V DRUŠTVU SONČEK POSAVJE PRIDOBILI NOVO ZNANJE

Društvo potapljačev Vidra Krško, je letos organiziralo tečaj potapljanja za potapljaško kategorijo P-1. Tečaj je potekal v skladu s pravili potapljaške šole CMAS in PRAPOS. CMAS inštruktor potapljanja g. Darko Anžiček, je tečajnike najprej popeljal skozi zahtevno teorijo o potapljaški opremi, fiziki potapljanja, fiziologijo potapljanja in načrtovanju potopov ter okolju. Po opravljenem testu iz teorije, pa je sledila praksa v bazenu z vso potapljaško opremo. Tako so si člani društva Sonček Posavje Jerneje Dornik, Jernej Rostohar in Dejan Zorko nadeli potapljaško obleko, pas z utežmi, plavuti, masko, dihalko, kompenzator ter jeklenko z regulatorjem in tako se prvič zares potopili v Bazenu Brestanica. Pri večurnem in večkratnem izvajanju vaj potapljanja, ki jih je bilo potrebno narediti se je inštruktorju pridružilo še nekaj prostovoljcev iz Društva potapljačev Vidra in tako omogočilo, da so vaje lažje in gladko potekale. Po osvojenih vajah v bazenu, pa so nato sledile še vaje v morju.

Več ...
 


ZAKLJUČNI NASTOP UČENCEV POSEBNEGA PROGRAMA IN ČLANOV DRUŠTVA SONČEK POSAVJE

V ponedeljek 18.6.2018, so učenci posebnega programa (nekateri tudi člani Društva Sonček Posavja),v Glasbeni šoli Krško predstavili svoje glasbene sposobnosti,skratka svoje delo in znanje v dosedanjem glasbenem šolskem letu. Z svojim nastopom so hkrati predstavili tudi delo njihovih učiteljev ali mentorjev. Na zaključnem nastopu so glasbeno nastopili: Elora Nikič,Ažbe Tratnik,Mija Jakovina (Pojoči boben),Maja Bartolj (Kitara),Gašper Katič (Kitara),Jakob Enej Grubar (Kitara), Suzana Kozole (Klavir),Matjaž Černelič (Melodika),Damjana Levičar in Tilen Bračun (pevski nastop),Rok Slapšak (Melodika),Maša Dornik (pevski nastop),Ajda Brilej (Melodika in petje),Matjaž Zupančič in Drago Klavžar (Harmonika),Viktorija Hruševar (Klarinet) in Maj Režman. Kot je v svojem nagovoru dejal ravnatelj Glasbene šole Krško Mitja Režman,gre posebne zahvale tako učencem, učiteljem, kot Branki Žičkar,katera jih v veliki večini vodi,hkrati pa je njihov namen,da poizkušajo učencem preko glasbe dati neko novo znanje ali popotnico za čustveno glasbene aktivnosti,po drugi strani pa tudi pripomoček za aktivno preživljanje prostega časa ali doma ali v bodočem življenju.

Anton Hruševar


Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem