krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko


ČETRTI ANIN GLASBENI VEČER

S četrtim Aninim glasbenim večerom se izteka sezona letošnjih poletnih koncertov pri sv. Ani v Leskovcu. Večeri so očitno tako lepi, da se tudi poletje ne more še čisto posloviti od nas.

Več ...
 


SONČKOVA ZDRAVSTVENO TERAPEVTSKA KOLONIJA NA KMETIJI ZEVNIK

V sredini meseca avgusta je Društvo Sonček Posavje izvajalo ZTK pri Zevniku na Čatežu. V koloniji so se izvajale hipoterapije, plavanje v Čatežkih toplicah, skrbeli in negovali so konje in hkrati so spoznali tudi delo na kmetiji. Skupaj smo pripravili obroke, se učili osebne nege in higiene, skrbi zase, komuniciranja in se prilagajali glede na skupino. Na življenje se morajo tudi osebe s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju pripraviti na razne ovire, navaditi na druge ljudi,....Skupaj smo odšli tudi na izlete, ki smo jih prilagodili glede na njihovo oviranost. Z eno skupino smo izvedli pohod, vsi pa smo se skupaj zapeljali v Koprivnico na Mordrijane. Zanje je bilo to nepozabno doživetje, kajti za nekatere je bilo to prvič, da so bili na večernem žuru ob živi glasbi. Skratka imeli smo se lepo, vsi so bili srečni in zadovoljni in vseskozi so bili integrirani v normalno okolje. Iskrena hvala vsem prostovoljcem za pomoč pri izvedbi programa.     

Anton Hruševar

Več ...
 

ŠOLSKA POT

 


3. ANIN GLASBENI VEČER  

V umirjenem ambientu podružnične cerkve sv. Ane se je v skupnem sodelovanju leskovškega kulturnega društva in leskovške župnije 17. avgusta odvil tretji izmed skupno štirih Aninih glasbenih večerov, na katerem je občinstvo eno uro razveseljeval kitarist Simon Roguljić. Perspektivni 23-letni glasbenik je svoje glasbeno udejstvovanje po šest-letnem božanju strun v Brežicah nadaljeval na zagrebškem Konzervatoriju za glasbo Elly Bašić, sedaj pa je njegov študij, posvečen kitari, v zaključnem dodiplomskem delu na dunajskem konservatoriju za glasbo. Simon Roguljić je pred razstavljenimi slikami cvetja, katere je ustvarila Vilma Siter, preigraval skladbe Mertza, Bacha, Castelnuovo – Tedesca, Guilianija in Kriegerja.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem