krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko


5. LESKOVŠKA SALAMIADA IN 22. FINALE SLOVENSKIH SALAMIAD

V soboto 12. maja, je Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem, na prireditvenem prostoru Vinske kleti Krško izvedlo 5. Leskovško salamiado ter 22. finale slovenskih salamiad. Ker so letos bili organizatorji obeh dogodkov ,so že v aprilu začeli sprejemati salame, klobase ,slanine in špehovke,katere so kasneje sodniki v prostorih vinske kleti Krško tudi ocenili. Zmagovalci po ocenah sodnikov 5. Leskovške salamiade so bili: 1. Mesto Janez Peterlin -Bela cerkev Šmarješke toplice, 2. Mesto Milan Janežič Škocjan in 3. mesto je pri salamah zasedlo Gostišče Felicijan Radna Boštanj,pri klobasah je bil 1. Alojz Žabkar,2. Boštjan Komljanec in 3. Stanislav Pflege, slanine pa 1. Ivan Prah, 2. Stanislav Zupančič in 3. Jožica Žibert,sledile pa so špehovke,kjer je 1. Žiga Sintič, 2. Silvo Vide in 3. Milan Janežič. Za 22. finale pa so se vzorci zbirali v Gostišču Kunst,hkrati pa so se pobirale tudi županove salame iz sosednjih občin,tudi te salame so se ocenjevale v prostorih vinske kleti Krško. Za 22. Finale slovenskih salamiad so salame ocenjevali: Franc Sotošek,Stane Zupančič, Milan Vrščaj, Braco Miroševič, Damjan Matko,Dejan Kokot in po njihovi oceni je najboljšo salamo izdelal in tako bil 1. Matjaž Peterlin (Šmarješke Toplice), 2. Milan Janežič (Škocjan)in 3. Andrej Košmrl (Novo mesto), pri županovih salamah pa je imel ali izdelal najboljšo Lado Petretič (Kostanjevica na Krki), 2. Srečko Ocvirk (Sevnica)in 3. Ratko Luzar (Šentjernej). Celotna prireditev je bila popestrena z Veseljkovim odrom,kjer so nastopili Ansambel Nemir, Ansambel Potep in Nuša Rojs, Tone Fornezzi -Tof,potem z domačimi dobrotami aktiva kmečkih žena Krško polje in Sremič,z suhomesnatimi izdelki DLSD Leskovec pri Krškem,ob nakupu vstopnice,pa se je lahko še vsak pogostil z toplo večerjo,na voljo pa je bila tako brezalkoholna pijača ,kot odlično vino PTP Cviček Vinske kleti Krško.

Anton Hruševar

Več ...
 

BLAGOSLOV MOTORJEV V LESKOVCU PRI KRŠKEMTako kot so v preteklih mesecih izvedli blagoslove motorjev, motoristov in motoristk (MK Ravne, MK Pšečan riders, MK Bratje cvička), so tudi Sunny ridersi v petek v Leskovcu pri Krškem izvedli že 11. blagoslov. Tudi letos je tako kot lansko leto blagoslov izvedel leskovški župnik Ludvik Žagar. Po blagoslovu je sledila panoramska vožnja do Kmečkega turizma Radej,kjer so se ob lepem sončnem vremenu malo odžejali,pokramljali, ter obujali spomine o preteklem druženju na raznih srečanjih ali blagoslovih. Po vrnitvi na izhodišče so bili vsi pogoščeni z toplim obrokom,ter domačimi dobrotami. Hvala Vinski kleti Krško in Turistični kmetiji Radej,Okrepčevalnici Pepi, za pomoč pri izpeljavi blagoslova.

Anton Hruševar

Več ...
 

POSTAVITEV MLAJA V LESKOVCU PRI KRŠKEMV četrtek 26.4.2018, so se tako kot vsako leto tudi letos člani PGD zbrali pred gasilnim domom in tako v slogi okrasili ali pripravili mlaj (dolžina 34m)za popoldansko postavitev,katerega je kasneje z avto dvigalom postavil Kerin Andrej. Sočasno z okrasitvijo in postavitvijo mlaja, pa je v Krškem potekalo tudi pionirsko pokalno tekmovanje,katerega so se udeležili tudi mladi člani ali pionirji Prostovoljnega gasilskega društva z Leskovca pri Krškem. Izmed petnajstih tekmovalnih ekip ,so v vaji z prenosom vode i v vaji z vedrovko dosegli odlično četrto mesto. Tudi letos so po uspešni postavitvi mlaja, priredili spomladanski piknik ,da mogoče malo spodbudijo moralo delovanja v društvu,ter,da člani čez celo leto še bolj z veseljem ali dobro voljo pridejo na razna prostovoljne delavne akcije,tekmovanja ali intervencije.


Anton Hruševar

Več ...
 

OBČNI ZBOR DRUŠTVA SONČEK POSAVJEPretekli teden,je tudi Društvo Sonček Posavje izvedlo Občni zbor,kateri je potekal na sedežu društva v Leskovcu pri Krškem. Po izvolitvi delavnega predsedstva,zapisnikarja,overovatelja zapisnika ter vertfikacijske komisije,so se poleg podanih poročil, izvedle tudi volitve članov v organe Društva za novo mandatno obdobje,saj je dosedanjim članom potekel štiriletni mandat. Zbor članov se je soglasno strinjal z dvigom rok (glasovanjem) ,da naslednje štiriletno mandatno obdobje,Društvo Sonček Posavje še naprej vodita dosedanja predsednica Nataša Solomun in podpredsednik Anton Hruševar,hkrati pa so bili izvoljeni tudi novi (stari člani)v ostale organe društva. Po podanem poročilu predsednice za lansko letno je razvidno,da je bilo Društvo Sonček Posavje skozi celo leto zelo aktivno,saj so poleg Zdravstveno terapevtskih kolonij(Kranjska gor,Pašman, in Zevnik Čatež), izvajali tudi naslednje programe: plavanje po Hallwick metodi,terapevtsko jezdenje in aktivno preživljanje prostega časa,počitniško varstvo,program športa- Bowling s prilagojeno spustno stezo,osebno asistenco in .. Na zboru so bile podane še programske usmeritve za leto 2018,v katerih so zajeti vsi osnovni cilji društva,razporejeni po področjih in programih,seveda pa je še vedno prioriteta društva predvsem skrb za člane,ki imajo motnje v razvoju in njihove sorojence,da jim omogočajo čim več aktivnosti,do katerih so zaradi bolezni prikrajšani v vsakdanjem življenju. Tudi v letošnjem letu načrtujemo izobraževanje za starše,tehniko sproščanja za starše otrok z motnjami v razvoju,dajanje novega znanja in izkušenj,spoznavanje novih pripomočkov,nove zakonodaje,hkrati pa se bomo skozi celo leto trudili,da z delom in programi dokažemo,da obstajamo, postanemo še bolj prepoznavni,ter ,da z pomočjo donacij in prostovoljne pomoči, izpeljemo programe po zastavljenih ciljih.

Anton Hruševar

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem