krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko


MARTINOVANJE V LESKOVCU PRI KRŠKEM

V soboto, 10. 11. 2018, smo v jedilnici leskovške osnovne šole pripravili tradicionalno prireditev »Martinovanje po starih in novih šegah«. Dvorana je bila kot vsako leto polna do zadnjega kotička. Nekateri gledalci so si morali prireditev ogledati tudi stoje, za kar se jim opravičujemo. Pri pripravi in izvedbi prireditve smo zopet zelo uživali, odraz tega pa je bila tudi navdušena publika. Na prireditvi so poleg igralcev KD Leskovec pri Krškem nastopili še pevska skupina KD Leskovec Lastovke, Alina Julija Jagič, Posavski kvintet, Folklorna skupina Raka in Brežiški flosarji. Po prireditvi si je večina obiskovalcev vzela čas še za klepet.   

KD Leskovec pri Krškem   

Foto: Anton Hruševar

Več ...
 

POSTORJENA DOBRA DELA 2015 - 2018

V časovnem obdobju 2015-2018 je krajevna skupnost zaznamovalo dokaj pestro dogajanje na vseh področjih delovanja in zagovarjanja potreb in interesov krajanov. Tako so v Svetu KS nismo omejili zgolj na ceste, jaške, kandelabre, mulde in košnje, ampak smo določen del časa in napora namenili tudi za ohranjanje čiste pitne vode, ohranitvi gradu Šrajbarski turn, prostorskemu urejanju našega bivalnega okolja (Loke, Vejer, Črnile,...), obnovi in izgradnji igrišč, protipoplavni zaščiti naselja Velika vas, prenovi gasilskih domov, izšla je knjiga "Leskovec skozi čas" in nenazadnje, po 56-ih letih smo dočakali ponovno prenovo prostorov krajevne skupnosti z dvorano, ki sprejme tudi do 80 obiskovalcev, Seznam vseh postorjenih del (občina in krajevna skupnost) je podan v nadaljevanju.

Preberi več


 


SONČKOVE USTVARJALNE DELAVNICE IN REKREACIJA

Društvo Sonček Posavje,je konec oktobra v dopoldanskem času pod vodstvom Urške Jakler,poleg vseh preteklih aktivnosti izvedlo ustvarjalno delavnico z Das maso. Res,da izdelki iz te mase potrebujejo več stopenj da so končani,to ni bilo ovira,da Sončki ne bi uživali pri izdelavi,hkrati pa je bila tudi to ena izmed vaj za sproščanje ali razgibavanje. Pred potekom je bilo maso z valjem lahko tudi z steklenico razvaljati na tenko,saj se tako končni izdelek prej na zraku posuši,hkrati pa se tudi z modelčki lažje modelira. Na izdelke so z lepilom prilepili razne dekoracije ,žal pa jih niso mogli pobarvati,ker izdelek iz te mase rabi vsaj 24 ur,da se posuši,šele potem se lahko pobarva,vendar to ni bila ovira,da ne bi z različnimi zamislimi uživali v tem. V soboto 3. novembra,pa je Društvo na Kegelban Clubu Senica na Senovem za sprostitev celotnega telesa ponovno izvedlo Bowling,katerega izvaja skozi celo leto. Seveda so vsi tisti,kateri so bili na vozičkih uporabljali prilagojeno spustno rampo,katero je izdelalo društvo,z očmi usmerjalo met  in ob zadetku bili veseli. Sončki so z druženjem (rekreacijo) pozabili na vsakdanje težave na katere naletijo v vsakdanjem prikrajšanem življenju,saj Društvo Sonček Posavje tudi na tak način skrbi za inkluzijo in integracijo oseb s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju. 

Društvo Sonček Posavje 

Foto: Franci Slivšek

Več ...
 


 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem