krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko


Praznik vere in domovine, blagoslov vode, soli in konj ter obnovitvenih del v cerkvi sv. Štefana v Nemški vasi


NEMŠKA VAS –  Iz starih zapisov zvemo, da v Krškem gričevju  sv. Štefana,  prvega mučenca Katoliške cerkve, slavijo že okoli 670 let. Tudi letos je bil shod vaščanov bližnjih in daljnih krajev množičen, saj je 26. december tudi praznik domovine in dela prost dan, z blagoslovom pa so bila zaključena tudi obnovitvena dela, ki so skozi leto pod nadzorom spomeniškovarstvene službe potekala v cerkvi. Dediščina preteklih rodov je tu razvila široko drevesno krošnjo, krono, ki krasi tako župnijo Leskovec pri Krškem kot sosesko.

Več ...
 


TRADICIONALNO PREDNOVOLETNO SREČANJE KRAJANOV KS LESKOVEC PRI KRŠKEM     

V četrtek  27. decembra 2018,je  v leskovški šoli bilo izvedeno že tradicionalno prednovoletno druženje krajanov,katerega je organizirala KS Leskovec pri Krškem. Celotno druženje ali srečanje je bilo popestreno z Rajhenburškem oktetom  z gosti. Rajhenburški oktet,kateri je na rednem občnem zboru Kulturnega društva Brestanica ustanovljen in pod sedanjim vodstvom Janka Avsenika, je bil ustanovljen leta 2013. Z svojim glasbenim ,pevskim nastopom,harmonijo glasov, tako kot povabljene solistke Anja Žabkar in Stanka Macur,so izvedli čudovito glasbeno obarvano druženje. Oktet ter solistke je na klavirju spremljala Špela Avsenik,na kitari Zoran Košir,na bas kitari pa Urban Cedilnik. Pred koncem se je predsednik sveta KS Leskovec Jože Olovec v svojem nagovoru zahvalil vsem,ki so si vzeli čas,da so se udeležili srečanja,zaželel srečno 2019, ter jih povabil na druženje ob prigrizkih domačih dobrot, katere so pripravile Aktiv kmečkih žena Krško polje. Glasbeni večer ali druženje je povezovala Manca Marinčič.   

Anton Hruševar

Več ...
 


ČLANE DRUŠTVA SONČEK POSAVJE OBISKAL DEDEK MRAZ   

Društvo Sonček Posavje, je tudi v letošnjem letu že tradicionalno organiziralo obdaritev članov in obisk Dedka Mraza. Zaključek smo pripravili  v OŠ Leskovec pri Krškem  s sodelovanjem Glasbene šole Krško in nastopom oseb s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju. Z glasbenimi točkami ob spremljavi svojih mentorjev Robija Pirca,Branke Žičkar in Mitja Režmana so se predstavili: Maša Dornik,Ajda Brilej,Rok Slapšak ,Matjaž Černelč,Maj Režman,Viktorija Hruševar in Matjaž Černelč. Čudovit program z igrico in Dedkom Mrazom so tudi letos pripravili učenci OŠ Koprivnica,med nami pa so bili tudi gosti motoristi iz Društva ljubiteljev motorjev Matija Gubec, ki so nas presenetili s podarjenimi donatorskimi sredstvi. Vse sončke je Dedek Mraz obdaril z darili naših donatorjev, saj smo z njihovo pomočjo pripravili čudovita darila. Predsednica Nataša Solomun je v svojem govoru povedala, da bomo v naslednjem letu nadaljevali in nadgradili program glede na potrebe, da bodo tudi sončki živeli kar se da kvalitetno in aktivno življenje. Društvo Sonček Posavje,se zahvaljuje vsem nastopajočim,OŠ Koprivnica,DLM Matija Gubec in ostalim donatorjem,da smo preživeli čudovito nedeljo,z njihovo pomočjo lahko obdarili otroke,hkrati pa želi vsem čarobne praznike ter srečno, zdravo in uspešno novo leto 2019.     

Anton Hruševar

Več ...
 


 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem