krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

leskovec krsko

SONČKI Z NOVIM VOZIČKOM


Tako kot v preteklih letih,tudi v letošnjem letu Društvo Sonček Posavje veliko razmišlja,kako bi izvedlo čim več novih projektov glede gibalne oviranosti, se družili in tako polepšali dneve otrokom, mladostnikom,odraslim osebam z motnjami v razvoju, kot tudi sorojencem in seveda staršem. V soboto 8. Julija, so tako na mirni lokaciji ob Krki (Boršt), izvedli aktivni športni dan k vodnim aktivnostim po meri invalidov, kateri je potekal v sklopu projekta Občuti svobodo vode in v sodelovanju s SUP Čatež. Na jezeru je bil preizkušen tudi nov prilagojen sončkov voziček za spust v vodo,ki se lahko uporablja tudi v bazenih ali pa na morju. Na aktivni športni dan so se odzvali povabilu tudi novomeški člani Društva Sonček in tako tudi oni preizkusili voziček,ki omogoča lažji spust v vodo in tudi samostojno plavanje. Sobotno druženje je bilo ponovno ob plavanju,deskanju, (tako samostojno kot z vozičkom),pikniku,izvedeno v prijetnem vzdušju, zopet pa so si vsi prisotni ob izmenjavi mnenj, nabrali nekaj novosti ali znanj.


Anton Hruševar

Preberi več
 

DRUGI ANIN GLASBENI VEČER


V cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem se je v soboto, 8.7.2017 odvil drugi Anin glasbeni večer. Na violini se je predstavila mlada sevniška violinistka Ana Močnik,katera je z letošnjim letom zaključila nižjo glasbeno šolo violine pri prof. Mateji Ratajc Kragelnik. Leta 2014 se je udeležila mednarodnega tekmovanja Svirel,kjer je prejela zlato plaketo,na superfinalih 2016 in2017, pa si je priigrala zlati priznanji. S korepetitorko Špelo Troha,katera se je začela učiti klavir v Glasbeni šoli Krško in kasneje v Glasbeni šolo Brežice, sta izvedli zanimivim programom in z interpretiranjem navdušili obiskovalce koncerta. Korepetitorka Špela Troha,je v letu 2015 v okviru Erasmus programa študirala na Dunaju, januarja 2016,pa je z odliko in posebno pohvalo zaključila magistrski študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Za popestritev koncerta so kot gostje nastopile članice Godalnega kvarteta Glasbena šole Sevnica: Ana Močnik in Ema Štigl na violini, Mateja Ratajc Kragelnik na violi in Tinkara Jene na violončelu. Koncert je povezovala Manca Marinčič.

Anton Hruševar

Preberi več
 

DRUGA ZTK DRUŠTVA SONČEK POSAVJE


Društvo Sonček Posavje, je konec junija organiziralo zdravstveno terapevtsko kolonijo na Pašmanu. Program je zajemal razbremenitev družin vsakodnevnih skrbi in jim omogočal, da se posvetijo sebi in svojemu otroku z motnjami v razvoju, vzpostaviti dobro interekcijo in komunikacijo med terapevti in družino, navezati prijateljske, trajne stike med družinami, integracija in inkluzija otrok z motnjami v razvoju, okrepitev zdravja, med ostalimi tudi učenje rekreativnih in sprostitvenih dejavnosti. Posavski sončki so tako imeli vsakodnevno terapije, vožnje s tubo, banano, vodnim skuterjem, barko, supanje tako sede, kot samostojno, vožnje s štirikolesnikom, plavanje v morju, igre v vodi, predavanje, druženje, sprostitvene aktivnosti, ..... S pomočjo prostovoljcev so sledili vsem zastavljenim ciljem,prav tako,pa so skoraj vsi prvič poskusili vodne športe, ki so nekako tudi terapevtskega pomena,saj se pri vseh vodnih aktivnostih največ dela ravno na prenosu teže in lovljenju ravnotežja. Društvo Sonček Posavje, se zahvaljuje osebju iz Vile Lavande - Marjanu, Dejanu, Alešu in Borisu, za soustvarjanje kvalitetno preživetih dni v zdravstveno terapevtski koloniji.

Anton Hruševar

Preberi več
 

DOVOLJENJE za postavitev delnih in popolnih zapor ter postavitev začasne prometne signalizacije na cestah iz programa "Asfalti v letu 2017"


Preberi več

 

 
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem