krajevna skupnost leskovec pri krškem

Iskalnik po strani

Prijava uporabnika


leskovec krsko

Dobrodošli pri nas!

Ob upoštevanju zemljepisnih, zgodovinskih, gospodarskih, upravnih, kulturnih in drugih značilnosti območja, se je na osnovi Statuta Občine Krško ustanovila Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, ki obsega naselja Gorenja vas, Ivandol, Kobile, Loke, Libelj, Leskovec, Nemška gora, Selce, Velika vas, Veniše, Volovnik ter Žadovinek.


DRUŠTVO SUHOMESNATIH DOBROT PREJELO PLAKETO


Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot iz Leskovca pri Krškem,je za sodelovanje ali pogostitve pred kratkim od stranke SDS prejelo plaketo,katero sta jim svečano predala predsednika SDM Žan Mahnič in SDS Krško Jože Olovec . Ob predaji je bilo govora predvsem o pomembnosti ohranjanja izdelave suhomesnatih dobrot na star ali kmečki način,v katerih ni umetnih sestavin. V nadaljnjem druženju sta jim zaželela še veliko uspeha pri ohranjanju le teh,hkrati pa tudi upajo,da bodo tudi še naprej tako sodelovali kot do sedaj.

Anton Hruševar

Preberi več
 

OBČNI ZBOR DRUŠTVA SONČEK POSAVJE


V soboto prvega Aprila,je tudi Društvo Sonček Posavje izvedlo občni zbor,kjer so bila prisotnim podana poročila o delu društva v letu 2016,poročilo finančnega poslovanja,poročilo nadzornega odbora,ter programske usmeritve in letni program za leto 2017. Po poročilu predsednice Nataše Solomun je razvidno, da je društvo skozi preteklo leto delovalo zelo aktivno. V začetku preteklega leta so pričeli z ustvarjalnimi delavnicami,potem v februarju z počitniškem varstvom,izvedli tudi pustno rajanje skupaj z otroki z vrtca OŠ Leskovec pri Krškem, izvedli plavanje po Hallewick metodi,ter ZTK v Kranjski gori s prilagojenimi smučmi. V naslednjih mesecih so izvajali hipoterapijo,sodelovali na tednu vseživljenjskega učenja z Ljudsko univerzo Krško,izvedli informativni in aktivni športni dan na jezeru Boršt,izvajali so kulinarične delavnice,potem bowlling na Senovem,v oktobru pa so pričeli z izobraževanjem o vlogi staršev v družini z otrokom s posebnimi potrebami. V veselem decembru so imeli voden ogled prazničnega Zagreba,udeležili se prižiga lučk v Krškem,sodelovali na stojnicah v starem mestnem jedru v Krškem,pripravili pa so tudi obdaritev z Dedkom Mrazom v OŠ Leskovec pri Krškem skupaj z OŠ Koprivnica pri Brestanici. Skratka,vsako leto dodajo nekaj novega in zanimivega za otroke,hkrati pa se trudijo da je celoletni program čim bolj kvaliteten in dostopen,saj je cilj društva zagotoviti čim bolj kvalitetno življenje osebam z motnjami v razvoju,pomagati njihovim staršem,ki so velikokrat v veliki psihični in fizični stiski.


Anton Hruševar


Preberi več
 

SOFINANCIRANJE DRUŠTEV


RAZPISANA DOKUMENTACIJA 2017

OBR-1 Podatki o prijavitelju in splosna izjava

OBR-2 Prijava na javni razpis

OBR-3 Porocilo o izvedbi projekta-dogodka


 

MAŠKARE NA DRUŠTVU SONČEK POSAVJE


V februarju je tudi Društvo Sonček Posavje na Centru Sonček Krško izvedlo pustno rajanje in tako zopet razveselilo tako mlajše kot starejše člane društva. Pretekli mesec so sončki ponovno združili moči in tako v lepem sobotnem sončnem dopoldnevu ponovno izvedli slikovito sončkovo Pustno rajanje,hkrati pa so lahko ob veseli glasbi zaplesali na koncu pa se še poslatkali z slastnimi pustnimi krofi. Zopet je otrokom s posebnimi potrebami bil pričaran vesel nasmeh ali iskrice v očeh,saj take sprostitve ali veselja ni nikoli dovolj,še posebej njim,ki so za marsikaj prikrajšani. Anton Hruševar

Preberi več

 

 
Krajevna skupnost Leskovec pri Krškem, Ulica 11. novembra 24, 8273 Leskovec pri Krškem